SVENSKA SUPERDUON. Henrik Zetterberg konverserar med Gustav Nyquist.
Nyheter

Han slog igenom stort i fjol och fortsätter nu på den inslagna vägen. Gustav Nyquist hör även denna säsong till NHL:s bästa målskyttar och hade stor lekstuga när de regerande mästarna Los Angeles besegrades med 5-2.
– Vi ville ligga på dem hårt redan från start, säger svensken efter att han svarat för två mål och en assist redan i den första perioden.

Detroit har fått en flygande start på årets säsong och är med och fajtas i toppen av NHL:s östra konferens. När de regerande Stanley Cup-mästarna Los Angeles gästade Motown blev det också än mer tydligt att Red Wings är ett lag att räkna med den här säsongen. På mindre än tio minuter i första perioden såg Detroit till att avgöra matchen med fyra snabba mål.

I händelsernas centrum stod Gustav Nyquist. Den svenska måltjuven svarade själv för två av målen i numerärt överläge och spelade sedan läckert fram Tomáš Tatar till den tidiga målorgiens avslutande fullträff.
– Det här var precis vad vi hade pratat om. Att ligga på dem tidigt eftersom de spelade back-to-back. Vi vet från egen erfarenhet att det kan vara svårt att få igång benen från start när man gör det, säger Nyquist, till MLive.

”VÅRT POWERPLAY VAR MAGISKT”

Nyquists mål kom båda i slottet efter ett sagolikt powerplay-spel av Red Wings. På den första kassen sköt skåningen direkt på en passning från Henrik Zetterberg och på den andra tog han vara på en sargretur efter ett backskott från Niklas Kronwall. I och med de två målen gick Nyquist upp på sju totalt för säsongen och är med det delad fyra i NHL:s målliga.
– Vi har varit långsamma med pucken i powerplay hela året, men i dag flyttade vi på den på ett magiskt sätt. Vi attackerade verkligen mot mål och powerplay-spelet såg riktigt bra ut, säger Detroits coach Mike Babcock.

De två fullträffarna i all ära, Nyquists främsta prestation i matchen var nog ändå framspelningen till Tatar. Efter att 25-åringen pressat sig förbi en motspelare släppte han snyggt pucken bakom ryggen till slovaken som framför mål bara hade att sätta dit klubban.

Utöver Nyquist noterades såväl Zetterberg som Kronwall för två passningspoäng vardera i matchen. I och med sina två assist gick också ”Zäta” upp på en delad fjärdeplats i NHL:s poängliga, en pinne bakom en ledartrio bestående av Tyler Seguin, Sidney Crosby och Jakub Voráček.

Detroit – Los Angeles 5-2 (4-0, 0-1, 1-1)