Erik Lindhagen.
Södertälje SK

Det var i sista sekunden, SSK!

ANNONS

Södertälje gick mot en snöplig förlust i hemmamötet med Oskarshamn. Men i tredje periodens allra sista sekund skickade backen Jonathan Carlsson in 3-3-kvittering. SSK följde upp det med att avgöra i förlängningen.
– Vi får vara tacksamma för en tvåa när vi kvitterar så sent. Sett till matchen som helhet var vi värda fler mål, men det satt hårt inne i dag, säger den assisterande tränare Ante Karlsson till Viasat Hockey efter 4-3-vinsten.

Man kan utan att överdriva hävda att Södertälje har saknat killer-instinkt i sitt spel den här säsongen. Det är både tabellplacering och det faktum att laget bara har plockat fyra trepoängare på 21 matcher bevis för.

På tisdagen blev det inte heller någon trepoängare. Däremot svarade laget för en stark upphämtning när Oskarshamn besökte Axa Sports Center. Dels vände man ett 0-2-underläge till 2-2 i andra perioden, dels lyckades man kvittera matchen till 3-3 sent i tredje perioden. Så sent som i den allra sista sekunden.

Backen Jonathan Carlsson krutade in pucken bakom en annars storspelande Gasper Kroselj i IKO:s kasse. Målet blev ett mentalt bakslag för Oskarshamn som hade svårt att hålla i fokus i förlängningen där backen Oscar Engsund åkte på en fyraminutersutvisning för att ha protesterat efter en crosschecking. I powerplay slog Erik Lindhagen in segermålet efter en märklig studs framför kassen. Målet godkändes trots protester från gästerna.
– Enligt våra spelare har han klubban i ansiktet på vår målvakt, förklarade Oskarshamns tränare Fredrik Söderström för Viasat Hockey.

Söderström gillade inte insatsen från sina spelare i matchen.
– Jag tycker inte att vi genomför tillräckligt bra. Poängen vi fick är jag tacksam för och den ska vi vårda, men som helhet och match betraktat kommer vi inte upp i det spel vi behöver för att vinna i dag, är hans bedömning av insatsen.

SSK, som även fick mål från Ales Kranjc och Jesper Frödén, är trots vinsten bara tolva i tabellen. IKO, vars mål gjordes av Evan McGrath, Oscar Engsund och Anders H. Poulsen, återfinns på nionde plats, två poäng före kvällens motståndare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch