• Publicerat 15 november, 2014
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

http://shop.eliteprospects.com
16.15068441 Fredrik PetterssonFoto: All Over Press

Fredrik Pettersson förlängde sin poängsvit till fem matcher och Linus Klasen sin till fyra, men mycket mer än så hade inte Luganos svenskar att glädja sig åt under lördagens bortamöte mot Zürich.

Pettersson sköt 4-1-reduceringen framspelad av Klasen i slutperioden, men det var en klen tröst i en match som svenskarnas manskap föll med hela 6-2. I sin andra match för Lugano noterades också Calle Andersson för sitt första mål för klubben, efter att han svarat för två assist i debuten i går.

Med sin fullträff befäste Pettersson ändå ledningen i poängligan ytterligare. Den förre Frölundaforwarden har nu svarat för 33 poäng (19+14) på 21 matcher. I och med passningspoängen i dagens match gick också Klasen upp som ny tvåa i poängligan, åtta pinnar bakom radarpartnern.

Robert Nilsson noterades för en assist för ZSC Lions i storsegern, hans elfte poäng för säsongen.

*****

Svenskpoäng blev det även från Niklas Olausson, Pär Arlbrandt och Marcus Paulsson i kväll. Olausson svarade för ett av Biels mål i övertidsförlusten mot Zug, framspelad av Arlbrandt, medan Paulsson hade en assist i Davos strafförlust mot Bern.

Paulsson ligger just nu åtta i poängligan med sina åtta mål och 14 assist på 15 matcher, en poängsumma som är densamma som Nicklas Danielsson och Daniel Sondell har.

Annons: