Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #9

ANNONS

Så är vi då igång med SHL igen efter landslagsuppehållet. Det hann bara spelas två omgångar under veckan som gick, men trots det blev det en hel del omkastningar i tabellen. Flera av bottenlagen lyfte sina prestationer, något som också återspeglar sig på Veckans Lag.

Målvakt:
Joel Lassinantti, Luleå
Efter att Luleå under flera veckor haft det ganska tungt innan Karjala Cup såg lagets unga målvakt till att hjälpa dem till två raka viktorior efter landslagsuppehållet. I mötet med HV var 21-åringen norrbottningarnas stora matchvinnare efter flera klassparader, något som han senare följde upp med en ny toppinsats mot Växjö. Lassinantti ser numera ut som en stabil etta i Luleå och hade 94,9 i räddningsprocent på veckans två framträdanden.

Backar:
Linus Hultström, Leksand (3)
Vad Linköpings klubbledning måste sitta och gräma sig över att man inte såg potentialen hos säsongens största backsensation. Under Andreas Appelgrens trygga ledarskap har nämligen Hultström växt ut till en av SHL:s bästa offensiva backar och den gångna veckan briljerade han på nytt. Två mål och två assist blev 21-åringens facit i mötena med Frölunda och Modo, där den absoluta höjdpunkten var segermålet mot Ö-vikslaget med endast 35 sekunder kvar att spela.

Jonas Junland, Linköping (2)
Vilket lyft Junland har fått den här säsongen! Han har redan passerat fjolårets poängnotering på mindre än hälften så många matcher och har tagit över rollen som backankare i LHC efter en formsvag Magnus Johansson på bästa sätt. Var glödhet i bortamatchen mot Örebro i torsdags där han med ett mål och två assist hjälpte LHC till en poäng. Snittade mer än 26 minuters istid på veckans två framträdanden och är den som östgötarna förlitar sig på i alla tuffa lägen.

Forwards:
Jeff Taffe, Linköping (2)
Poängkungen fortsätter att producera. Värvningen av amerikanen har verkligen varit en jackpot för LHC och den gångna veckan visade han upp sin spetskompetens på nytt. Med två mål mot Örebro och två assist mot Skellefteå hjälpte forwarden östgötarna till fyra poäng på två matcher. En av framspelningarna han svarade för mot de regerande svenska mästarna var dessutom så läcker att den förtjänar att ramas in som en tavla.

Milan Gulaš, Färjestad (2)
När tjecken nu väl har vaknat finns det få spelare i ligan som är vassare i avslutslägen. Snodde helt sonika pucken från Brynäsförsvaret och avgjorde torsdagens bottenmöte på egen hand och följde sedan upp det med en ny fullträff av högsta klass i segern mot Örebro. Med sina två klassmål och ytterligare en assist var det FBK:s tjeckiska poängkung som såg till att värmlänningarna kravlade sig upp över kvalstrecket.

Marcus Sörensen, Djurgården (2)
Under sin första säsong som ordinarie i SHL har 22-åringen klivit fram som en av ligans mest underhållande spelare. Hans prestationer är en av de största anledningarna till att Djurgården överraskat alla och klivit med i tätstriden. Sörensen var i händelsernas centrum på nytt den gångna veckan, när han med de avgörande målen mot såväl Modo som HV71 gav Järnkaminerna ytterligare fem friska poäng. Kommer inom en snar framtid förgylla publiken på andra sidan Atlanten, så det är bara att passa på att njuta av hans spel så länge han är kvar i Sverige.

Veckans


…mest lättade #1: 
Johan Rynos måltorka är slutligen över. Efter 18 matcher utan nätkänning fick till sist Leksands lagkapten utdelning när han kyligt förvaltade ett friläge mot sin forna klubb Frölunda. Av bara farten prickade sedan 28-åringen in ytterligare en kasse i mötet med Modo. Kan Ryno nu hitta tillbaka till fjolårsformen är mycket vunnet för ett Leksand på jakt efter avancemang i tabellen.

…mest lättade #2: På vissa håll har det höjts röster för att Tommy Jonsson ska få lämna Brynäs efter att laget åkt på sju raka förluster. Det var därför inte särskilt konstigt att den forne guldtränaren drog en suck av lättnad efter Brynäs triumf mot Frölunda. Jonsson har fortfarande en brant uppförsbacke att klampa sig uppför, men att bryta förlusttrenden var i alla fall ett steg i rätt riktning för den pressade coachen.

…ärligaste: Filmningar förekommer allt mer frekvent inom hockeyn, men sällan är det någon som erkänner att de gör det. Därför känns det ändå befriande att Marcus Sörensen medgav att han förstärkte något i en hetsig situation med David Petrasek i mötet med HV71, även om beteendet i sig inte är önskvärt. Mer uppriktighet i svensk hockey tack, det blir mycket roligare då.

…uppryckning: Färjestad var på gång och hade plockat poäng i tre raka matcher redan innan landslagsuppehållet. Den senaste veckan har värmlänningarna ridit vidare på den framgångsvågen och tagit sig i kragen rejält. Två raka fullpoängare innebär att Karlstadlaget nu plockat tolv av 15 möjliga poäng på de senaste fem matcherna och kanske har deras klättring uppåt i tabellen nu börjat.

…dramatik: Den mest dramatiska incidenten den gångna veckan inträffade inte på isen, utan i C Mores TV-studio. Under den andra periodpausen svimmade då nämligen TV-profilen Lovisa Gierta och kollegorna i studion var märkbart påverkade. Gierta fördes sedermera till sjukhus för undersökning, men ska enligt rapporter från Lasse Granqvist i TV-sändningen ha klarat sig relativt bra ur situationen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL