Calle Järnkrok.
Toronto

En rejäl utklassning – då spräckte Järnkrok sin nolla

Nashville Predators åkte till Toronto och pulveriserade sina motståndare. 9-2 mot Maple Leafs innebar tangerat klubbrekord i antal mål. Samtidigt passade Filip Forsberg på att tända sin offensiva låga igen medan Calle Järnkrok sköt säsongens första mål.
– Sådant här är rätt ovanligt, konstaterar Predators kapten Shea Weber efter den rejäla utklassningen.

Att det blir en hel del mål i NHL ibland är inte helt ovanligt. Däremot är regelrätta utklassningar där det ena laget flirtar med tvåsiffrigt desto ovanligare. I natt fick Toronto Maple Leafs fans i Air Canada Centre skräckslaget se på medan deras lag blev krossat av gästande Nashville Predators.

Segersiffrorna skrevs till 9-2 för Preds efter att laget gått från 4-0 till 8-0 inom loppet av dryga fem minuter tidigt i tredje perioden. För lagets svenska spelare blev det också en trivsam afton. Filip Forsberg, som fick se sin sju matcher långa poängsvit brytas i helgen, hade både mål och assist. Det hade även Calle Järnkrok, som i sin tur bröt en tolv matcher lång svit utan poäng i helgen. Järnkrok sköt säsongens första mål fram till 7-0 och hade även en assist på Colin Wilsons avslutande 9-2-mål. Mattias Ekholm bidrog också offensivt med en assist.
– Sådant här är rätt ovanligt. Varje match brukar vara tuff, säger Nashvilles stjärnback Shea Weber till nhl.com efter sina tre assist.
– Men trots att vi ledde stort var vi medvetna om att de har ett explosivt lag som kan göra mål. Det påminde vi varandra om i varje periodpaus.

Toronto, som föll med 2-6 mot slagpåsen Buffalo Sabres härom natten, har nu tre raka förluster där man har släppt in 17 mål. Fansen visade sitt missnöje med lagets loja insats.
– Det var en hiskelig insats från oss, så enkelt är det. Hur kan man försköna det som inträffade i dag? De två första periodens hade vi 35 turnovers, 17 i första perioden och 18 i den andra. Man kan inte vinna i någon liga eller på någon nivå om man spelar så riskfyllt, säger coachen Randy Carlyle uppgivet.

För Nashville innebar de nio målen tangerat klubbrekord. Klubben har tidigare upplevt två matcher där laget har gjort nio mål, mot Pittsburgh Penguins på bortais 2004 och mot Calgary Flames på hemmais 2006. Båda matcherna slutade 9-4.

Toronto – Nashville 2-9 (0-3, 0-1, 2-5)