Liam Reddox och Noah Welch

Hete Reddox satte stopp för Färjestads segersvit

Liam Reddox fortsätter att vara glödhet målskytt i Växjö. På torsdagen satte han stopp för Färjestads tre matcher långa segersvit genom att avgöra lagens möte i Karlstad i förlängningen. Han har därmed redan tangerat sin målrekordnotering i SHL.

Färjestad och Justin Pogge såg ut att gå mot en tredje nolla i rad och en tajt match såg ett tag ut att avgöras när Milan Gulaš turligt slog in 1-0 med god hjälp av Cory Murphys klubba med sju och en halv minut kvar.

Men målet blev en väckarklocka för Växjö som tog över helt efter målet. Robin Söderqvist – som sköt sitt första SHL-mål mot Modo i tisdags – kvitterade till 1-1 bara två minuter senare och spräckte det som började se ut att bli en seriös kandidat till rekordnolla för Pogge i FBK-kassen.

Matchen gick till förlängning där Växjö avgjorde när Liam Reddox tog hand om retur på skott från Cory Murphy och sköt sitt elfte mål för säsongen. Elva är också hans bästa notering i målväg under de tidigare tre säsongerna han har i klubben. En notering som hänger i från första säsongen.

Matchen var annars inget vidare under de två första perioderna. Det tyckte inte heller FBK-tränaren Tommy Samuelsson.
– Två lag som spelar ett bra försvarsspel. Mycket boxplay och powerplay första två perioderna som förstör rytmen lite grann. Det är väl först i tredje som matchen kommer igång lite, i alla fall får våran del, säger han till C More.

Däremot var han nöjd med vad han fick se från nyförvärvet Toni Rajala, som var poänglös men spelade hela 21 minuter och 55 sekunder i sin första match på två veckor.
– Man ser ju att han är en klasspelare, han hade ett par skott som lika gärna hade kunnat ge utdelning. Det kommer att ge med sig ganska snart.