• Publicerat 21 november, 2014
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer

7 Slava Vojnov.Foto: All Over Press

Han har inte fått spela sedan han arresterades för en knapp månad sedan. Nu väcks åtal mot Los Angeles mästarback Slava Vojnov, som riskerar nio års fängelse.
- Han fortsätter hävda sin oskuld, säger backens advokat enligt Los Angeles Times.

Höstens tråkigaste hockeyhärva gick i natt in i ett nytt skede. Efter att Los Angeles nyckelback Slava Vojnov arresterats den 20:e oktober kom i natt beskedet att han åtalas, misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän.

Den ryske OS-backen har varit avstängd sedan han arresterades, och ser inte ut att få återvända till rinken på ett bra tag. I stället riskerar han upp till nio års fängelse för misshandeln i hemmet.
– Han är extremt besviken just nu, och han fortsätter hävda sin oskuld. Men han ser också fram emot att bli frikänd i domstolen. Vi är fortsatt självsäkra, säger advokaten Craig Renetzky till Los Angelss Times.

NHL:s vice kommissionär Bill Daly uttalade sig också efter beskedet.
– Vi är väl medvetna om det beslut som tagits i Kalifornien, och Slava kommer fortsätta vara avstängd tills vidare, sa han till NHL:s hemsida.

Vojnov spelade sex matcher och noterade två poäng innan avstängningen. Han har funnits med vid båda Los Angeles Stanley Cup-titlar.

Annons: