Jonathan Toews och Patrick Kane.
Nyheter

Stjärnlagets målfest – slaktade slagpåsen: ”Det var en kul match”

Ett tag såg det faktiskt ut som att Edmonton Oilers tänkte ta den här säsongen på allvar. Men nu är man tillbaka i träsket. I natt kom lagets sjätte raka förlust, när man krossades med 7-1 av Chicago.
– Det här var den längsta matchen jag upplevt, sa Edmontoncoachen Dallas Eakins.

För några veckor sedan började man spekulera i om det här var säsongen så Edmonton faktiskt hade fått ihop sitt talangfulla lag, efter flera mardrömslika säsonger. Men nej, så verkar inte bli fallet.

Laget har klappat ihop fullständigt och lagt på sig sex raka förluster, och i natt mot Chicago var det en enda lång mardröm för det talangfulla laget. Chicagos superstjärnor hade stor show, och vann till slut med 7-1 på bortaplan.

Det var 2-0 redan innan klockan hunnit upp till fem minuter. Redan då hade såväl Jonathan Toews som Marcus Krüger överlistat Ben Scrivens. Innan perioden var över hade Toews dessutom hunnit slå till igen.

Den andra perioden blev precis lika smärtsam för hemmalaget. Och återigen var det i starten som Edmonton inte hängde med. Kris Versteeg sköt 4-0 efter 1:16, och när klockan stod på 2:45 satte Marian Hossa 5-0. Då fick Ben Scrivens till slut lämna kassen till förmån för Viktor Fasth.
– Vi valde att behålla Ben efter den första perioden, och jag tänker inte skylla på målvakterna idag. Det här är ett lagspel, och vi skulle ha hjälpt dom på ett betydligt bättre sätt, sa Edmontons coach Dallas Eakins.

Viktor Fasth fick ingen rolig start, han heller. Redan i sitt första anfall tvingades han släppa in 6-0, då Duncan Keith sköt sitt tredje mål för säsongen. Fasth tvingades även släppa in Patrick Kanes 7-1 i slutperioden. Däremellan hade Dave Perron spräckt Corey Crawfords nolla.
– Det här var den längsta matchen jag upplevt, både som spelare och tränare. Vi kommer ut med jättebra energi, men så släpper vi in de två första skotten och luften går ur hela laget, summerade Eakins.

Marian Hossa var hetast i bortalagets målkalas, och noterade ett mål och tre målgivande passningar i segern.
– Det var en kul match att spela, och speciellt inledningsvis. Vi fick verkligen igång vår offensiv i den här matchen, sa poängmakaren.

Viktor Fasth, som alltså hoppade in vid 0-5, räddade 15 av 17 skott under sin dryga halva av matchen.