Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #10

ANNONS

Nu har vi ny vecka och det väljer vi som vanligt att fira med att knyta ihop den gångna veckans med att lista de bästa spelarna och de största händelserna. Och den här veckan kommer vi faktiskt att få se inte mindre än fyra spelare som inte varit med på listan tidigare.

 

Bernhard Starkbaum, Brynäs (2)
Efter att Brynäs nollat i sju raka matcher har man nu kommit tillbaka på segertåget igen med start förra helgen. Den gångna veckan fortsatte man att ta poäng och gjorde det i samtliga tre matcher. Starkbaum hade 95,7 procent på de tre matcherna och släppte bara in fyra mål.

Cory Murphy, Växjö (2)
Växjös veteranback kan tveklöst fortfarande. Tar stort ansvar och levererade tre assist på tre matcher under veckan. De mot Örebro och Modo var rena frispelningar och det mot Färjestad blev matchavgörande

Jonas Ahnelöv, Modo
Gjorde säsongsdebut för två veckor sedan men får redan ett gigantiskt ansvar i laget och tillhör de spelare som matchas hårdast i ligan just nu. Hade två assist på tre matcher, varav ett var så vackert att det omnämns längre ner. Gick dessutom trots att laget var utspelat i de tre matcherna +2 i ett lag där bara fem spelare var plus.

Greg Scott, Brynäs
Kanadensaren hade en imponerande vecka och låg direkt bakom hälften av Brynäs tolv mål under veckan via tre mål och tre assist. Han var dessutom 6-0 i plus/minus och gjorde ett av veckans märkligare mål när han blev skadeskjuten framför mål och fick se pucken gå i en båge över en ställd Justin Pogge i FBK:s mål.

Johan Ryno, Leksand
Ryno har börjat få tillbaka alla de mål han misslyckats att göra under säsongens första 18 matcher. Sköt mål i veckans samtliga tre matcher och svarade för fyra mål totalt, ett av dem kom i tom kasse – men blev ändå matchavgörande.

Mathis Olimb, Frölunda
Norrmannen han med att göra två assist mot Linköping och hann även med ett mål och en assist mot HV71 innan han klev av skadad i den matchen. Sköt alltså fyra poäng på de drygt fyra perioder han spelade. En bedrift bara det.

Veckans

 

… Peyton Manning-trend: En ny spännande trend tycks vara på väg att skölja över oss. Quarterback-passen. Under veckan var det minst typiska sådana där en lång luftpuck skickats iväg för att landa hos en fristående medspelare som gjorde mål.
Bäst lyckades Modo mot Växjö när Jonas Ahnelöv skickade iväg en puck som Gustav Possler använde handen för att plocka ner.
Andra som lyckades, men utan handnedplockningen, var Robert Rosén till Tuomas Kiiskinen mot Örebro och Michael Holmqvist till Joakim Eriksson mot Frölunda.

… kunden har faktiskt ganska sällan rätt: Delar av Leksands fans tyckte att det var rimligt att håna HV:s målvakt Gustaf Wesslau under uppvärmning och match, men ansåg inte att det var speciellt sportsligt när han valde att fira segern med att håna tillbaka.
Ett typiskt beteende på sina håll där man anser att man har all rätt att håna vissa typer av människor hur mycket man vill, men förfasas så fort man får tillbaka med samma mynt. Gäller med fördel så väl hockeyspelare som journalister i någon form av ”kunden har alltid rätt”-anda.

… petigaste: Linköping reducerade sent i bortamatchen mot Modo och ingen förstod varför målet dömdes bort eftersom ingen var speciellt nära att vara i målgården. Senare visade det sig att Jacob Micflikier skulle ha haft sin klubba så att den skymde sikten för Linus Ullmark i målet.
Ullmark själv däremot tycktes inte hålla med och verkade definitivt inte fått sin sikt skymd.
”Det var solklart mål. Jag förstod ingenting när de skulle ringa på målet och förstod ingenting efteråt heller. Jag förstår fortfarande inte varför det inte blev mål”, sade han till Modo Channel.

… kommentar: Mathis Olimb utgick i Frölundas match mot HV71 i torsdags. När tränaren Roger Rönnberg tillfrågades varför Olimb inte spelade längre, svarade han kort och gottt:
”Han skulle hem och hänga tvätt”

… galnaste statistik: Linus Ullmark släppte in åtta mål på tre matcher i veckan. Bara Oscar Alsenfelt och Joel Lassinantti släppte in fler. Ändå hade han näst högst räddningsprocent av alla med 94,74 sedan skottstatistiken i Modos matcher under veckan varit galna 12-51, 19-50 och 16-52 i matcherna mot Växjö, Linköping och Skellefteå.

… Hedman: Anton Hedman får ofta skit för sina vårdslösa tacklingar, som inte sällan tar i huvudet. Sociala medier svämmade över när han tacklade Sebastian Enterfeldt i lördags och alla krävde en lång avstängning för huvudtackling.
Men när röken hade lagt sig visade det sig att ingenting alls av kraften i tacklingen tog mot huvudet och att Enterfeldt istället – inte mindre olyckligt – hade brutit armen på flera ställen.

… yngsta/AVSLÖJAR: Carl Grundström gjorde mål för Modo mot Växjö och blev lite så där i skymundan den elfte yngsta spelaren genom tiderna att göra mål i SHL/Elitserien, två veckor före sin 17-årsdag.

… snyggaste: Ja, det kanske egentligen var Skellefteås 3-1-mål mot Modo som innehåll två rappa pass innan Erik Forssell slog den i mål. Men David Åslins mellanbenen-dragning på Joel Lassinantti i Leksands bortamatch mot Luleå var förstås individuellt vackrast och föranledde också en krönika i ämnet att vi måste låta en artist vara en artist.

… Armanius: Dessvärre inte.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL