Linus Omark
Nyheter

Linus Omark fortsätter att ösa in poäng i KHL. Ikväll gick han upp bland de tio främsta i poängligan efter att ha svarat för ett mål och två assist och legat bakom hela lagets vändning i bortamatchen mot Riga där man gick från 1-3 till 4-3.

Linus Omark fortsätter att leverera i KHL med sitt Jokerit.
I lagets bortamatch mot Dinamo Riga svarade han för ett mål och en assist och tog sig därmed in bland de tio främsta i poängligan.

Han låg i högsta grad lagets starka vändning i matchen där man gick från 1-3 till 4-3.
Omark sköt säsongens elfte mål när han efter klapp-klapp-spel ur liten vinkel från högerkanten skickade in 2-3 i numerärt överläge och noterade fick sedan assist på Steve Moses 3-3-kvittering innan han spelade fram Atte Ohmtamaa till 4-3 i tredje perioden med sin 34:e poäng på 31 matcher.

Även Linus Videll noterades för poäng i matchen. Han spelade fram till både 2-1 och 3-1 för Riga i första perioden.

Poängtrippeln tog Omark från tolfte till åttonde plats i poängligan, förbi kedjepolaren Moses som i sin tur toppar skytteligan i KHL. Hans fullträff på måndagskvällen var hans 20:e för säsongen.

Toppar poängligan bör Aleksandr Radulov på 47 poäng, sex före Ilja Kovaltjuk.

* * *

Utöver att det var tre svenska mål i supermötet mellan CSKA och SKA sköts det ytterligare svenska mål i KHL på måndagen.

Richard Gynge gjorde sitt tionde mål för säsongen när han spräckte Aleksej Murygins nolla och tröstmålade när Admiral föll med 1-2 mot Amur.
Mer om den galet verksamme Amur-målvakten kan ni läsa om här.

Oscar Möller sköt sitt åttonde mål för säsongen när han öppnade målskyttet när Ak Bars slog Barys med 3-2.
Åttonde målet blev det även för André Petersson när han sköt 1-1 i Sotjis 4-2-seger mot Dinamo Minsk.