Bill Sweatt, Greg Scott och Anton Rödin.
SHL

Tommy Jonssons lyckade krisdrag – satte ihop en stjärnkedja

ANNONS

Sju raka förluster och skadeproblem i laget. Rykten om myteri i omklädningsrummet. Då satte Tommy Jonsson ned foten och bildade en stjärnkedja med Anton Rödin, Bill Sweatt och Greg Scott. En kedja som dominerat i sina fyra matcher tillsammans.
– Vi tänker hockey väldigt lika, säger Anton Rödin till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

När rubrikerna var som allra mörkast kring Brynäs IF valde Tommy Jonsson att ruska om i kedjorna – och det ordentligt. Det mest lyckade draget var utan tvekan att sätta ihop sina tre största offensiva stjärnor i en och samma kedja.

Succén var omedelbar. Linan med Anton Rödin, Bill Sweatt och Greg Scott är seriens kanske allra hetaste, och man har öst in mål i de matcher man spelat ihop. Det har utan tvekan hjälpt i lagets försök att vända den hemska trenden med sju raka förluster.

Och det har blivit tio poäng för Brynäs på de fyra matcher som passerat sedan Tommy Jonsson satte ihop de tre forwardsstjärnorna i samma enhet. Tre hemmasegrar, och en strafförlust mot Örebro. Vi möter Anton Rödin efter lagets övertygande 4-1-seger mot Färjestad, där Anton själv gjorde ett mål, och kedjekamraten Greg Scott nickade (!) in Bill Sweatts slagskott.
– Det var en riktigt bra match från vår sida. Jobbig, men bra. Framför allt är jag nöjd med vår kedja idag. Vi spelar riktigt bra, och det är skönt att vi fick utdelning tidigt också, säger Rödin till hockeysverige.se.

Det blev alltså ännu en lyckad insats för lagets nyligen ihopsatta ”stjärnkedja”. På de fyra matcher man spelat ihop har man gjort sju mål och sammanlagt 16 poäng. En synnerligen stark utdelning.
– Vi tänker hockey väldigt lika, tycker jag. Jag har ju spelat mycket både med Bill och Greg tidigare också, men inte samtidigt, och jag känner att jag har passat bra med båda två tidigare.
– Tänker man hockey lika så betalar det av sig bra, säger han med ett leende.

”ÄR INTE SÅ MÅNGA POÄNG UPP”

Kedjan är de tre starkaste poängplockarna i Brynäs, med Greg Scott i spetsen med 19 poäng på sina 20 spelade matcher. Där bakom skuggar Rödin på 18 och Sweatt på 16. Och glödhete Scott har stått för fem mål på sina fem senaste matcher, och sju poäng på de fyra senaste matcherna.
– Han jobbar alltid hårt. Även när vi hade en tung period i laget fortsatte han vara en av de som jobbade allra hårdast, och det är väldigt kul att se att det ger utdelning nu.

Allra roligast hade trion i 7-2-segern mot Luleå, när man noterade ett varsitt mål och sammanlagt sex poäng. Trots att laget levererat offensivt vill dock Anton Rödin också belysa defensiven i laget.
– Vi jobbar hårdare över hela planen. Vi ger dom inte lika många klara chanser längre, och när vi väl gör det har vi ju Starkbaum i kassen som varit ruggigt bra.
– Vi ändrade väl lite saker i hela vårt spelsättet, bland annat i defensiven, men i grunden är det ändå vår inställning och vårt grundjobb som gör att vi börjat vinna matcher.

Man kan förstå att det är roligare att spela i Brynäs nu, än för två veckor sedan. Laget har nu bara fem poäng upp till en sjätteplats.
– Ja, det är klart det är roligare att kolla på tabellen nu. Vi låg väl näst sist där ett tag, och det är ju inte så jäkla kul. Men nu är vi på gång, och det är inte så många poäng upp. Nu gäller det bara att fortsätta på den inslagna vägen.
– Och framför allt ska vi i vår kedja bidra med det vi kan i offensiven för att vi ska fortsätta vinna, avslutar Anton Rödin innan han hastar iväg för autografskrivning.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL