Julius Hudacek.

Hudacek dansade hem första trepoängaren på en månad

Örebro Hockey har tagit sina poäng, men just trepoängarna har lyst med sin frånvaro sista tiden. 3-0-segern mot Luleå hemma i Behrn Arena på onsdagen innebär den första trepoängaren sedan 25 oktober.

Efter åtta raka matcher utan seger under ordinarie matchtid var det dags för Örebro att bryta trenden. I hemmamötet med Luleå på onsdagskvällen tog laget en väldigt stabil 3-0-vinst efter att ha kopplat ett grepp om händelserna i första perioden som man sedan aldrig släppte.

Daniel Viksten, som blir allt mer bekväm i SHL-kostymen, gjorde snyggt 1-0 på straff efter att ha lurat Luleås målvakt Daniel Larsson. Kort därpå bjöd hemmalaget på vackert klapp-klapp-spel innan Tim Wallace slog in tvåan i powerplay. Derek Ryan och Martin Johansson bjöd på förarbetet.

Samma duo fixade sedan 3-0 i andra perioden. Den här gången spelade Ryan fram Johansson till hans femte fullträff för säsongen. Och det är just Ryan (20 poäng), Viksten (14) och Johansson (14) som ligger topp tre i den interna poängligan.

I hemmakassen stoppade Julius Hudacek samtliga 22 Luleåskott, höll sin andra nolla för säsongen och bjöd i vanlig ordning fansen på sedvanligt spex efter matchen. Örebro är sexa i tabellen, två poäng före Djurgården under slutspelstrecket. Luleå, som har fyra raka förluster bakom sig, parkerar på nionde plats, bara fem poäng före Modo under kvalstrecket, efter sin kräftgång den senaste tiden.