MOSAD. Ryan Kesler krossades av Niklas Hjalmarsson, men kunde trösta sig med att Hampus Lindholm nätade sekunderna senare.
Nyheter

Det var en av säsongens tyngsta tacklingar. Niklas Hjalmarsson pulvriserade Anaheims stjärna Ryan Kesler, bara för att tvingas se Hampus Lindholm näta på volley sekunderna senare. Det bjöds onekligen på en spelsekvens utöver det vanliga när Chicago vann med 4-1.

Niklas Hjalmarsson har gjort sig känd som en oöm, defensiv back i NHL:s toppskikt och visade i natt än en gång prov på sin förmåga att göra livet surt för motståndarna. Med en monstertackling sänkte svensken Anaheims stjärna Ryan Kesler och fick amerikanen att lämna isen för de minuter som återstod av den första perioden.

Kesler kunde dock trösta sig med att Hampus Lindholm nätade för Anaheim i samma spelsekvens. Endast sekunder efter att Hjalmarsson delat ut en av de tyngsta tacklingarna i sin karriär såg hans landsman i Ducks till att förpassa pucken in i nät på volley.

I slutet av den andra perioden var det sedan Johnny Oduyas tur att bli manglad in i sargen av Anaheims forward Kyle Palmieri. Amerikanen tilldömdes ett matchstraff för sitt tilltag och Oduya kunde fortsätta matchen.

Chicago vann sedermera matchen med 4-1 efter att Patrick Kane skjutit två mål. Kesler kom också tillbaka i spel i den andra perioden i en match där Lindholm spelade hela 29.25. Mer istid har Ducks blågula backstjärna inte noterats för någon gång tidigare under karriären.

Anaheim – Chicago 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
Anaheim: Hampus Lindholm (3).
Chicago: Patrick Kane 2 (10), Brad Richards (4), Andrew Shaw (5).

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL