Ullström och ThuressonFoto: Bildbyrån

Det är inte ofta svenskar är inblandade i trejder i KHL-hockeyn, även om det händer mellan varven. På fredagen trejdades däremot två landslagsspelare mot varandra när Andreas Thuresson skickades till Severstal och David Ullström skickades till Sibir.

Andreas Thuresson och David Ullström, som ingick i Tre Kronors lag i Karjala Tournament i november, trejdades mot varandra i KHL på fredagen.

Ullström skickades från Severstal till Sibir. Thuresson går motsatt väg, meddelar Severstal via sin hemsida.

Thuresson hade en strålande inledning på sitt KHL-äventyr och sköt två mål och två assist i premiären och hade ett hattrick i fjärde matchen.
Men den senaste tiden har han haft det blytungt och varit petad de flesta matcher som spelats sedan mitten av oktober, och när han väl spelat har det nästan uteslutande varit fem-sju minuter och Sibir har sedan en längre tid försökt att byta bort honom till en annan KHL-klubb.

Totalt svarade han för åtta mål och sju assist på 21 matcher i klubben, men har inte gjort poäng på närmare två månader på grund.

Ullström är halvvägs inne på sin andra KHL-säsong, men är redan klar för sin fjärde KHL-klubb efter att ifjol ha spelat för Lokomotiv och Lev innan han i somras sajnade med Severstal från Tjerepovets.
Han har svarat för två mål och fem assist på 25 matcher under säsongen.

I trejden ingick även backen Andrej Konev, som går från Sibir till Severstal.

Sportsligt, rent klubbmässigt, är Ullström vinnaren av de båda. Sibir ligger femma i östra konferensen och har tolv poäng ner till slutspelsstrecket. Severstal ligger näst sist (13:e plats) i västra konferensen och har fem poäng upp till slutspelsplats.

Tidigare under fredagen blev det klart med en stor målvaktsaffär i KHL, när Mikko Koskinen lämnade Sibir för SKA och Alexander Salák gick motsatt väg.