SAAD VAR INTE SAD. Brandon Saad hade ingen anledning att vara ledsen över sitt nya avtal.
Nyheter

Saad blev glaad – sänkte Montréal i slutminuten: ”Man ska spela i 60 minuter”

Vi gick mot ett oavgjort klassikermöte mellan Chicago och Montréal. Men med bara 27 sekunder kvar överlistade Brandon Saad Montréals Carey Price, och sköt segern till Chicago.
– Det är så här vi ska vinna våra matcher, säger hjälten till nhl.com.

Båda lagen nämns som potentiella Stanley Cup-finalister. Och i nattens match mellan Chicago och Montréal bjöds publiken på ett av säsongens mest nervkittlande draman. Eller vad sägs om ett matchavgörande med bara 27 sekunder kvar?

Det var nämligen då som förra säsongens slutspelssuccé, Brandon Saad, blev stor matchvinnare i superklassikern. I en snabb omställning tog Patrick Kane ett skott som täcktes på sin väg fram till mål, och på returen vispade Saad in matchavgörandet.

Chicago har nu fem raka segrar, och är NHL:s hetaste lag.
– Det är det här vi försöker göra hela tiden, alltså att spela i 60 minuter. Det är precis så här vi ska vinna våra matcher, summerade en glädjerusig Saad efter segermålet.

VÄNDNINGARNAS MATCH

Det var en riktigt svängig match där Chicago gick upp till 2-0 efter mål av Michal Roszival och Ben Smith, men där Montréal vände totalt på steken i den andra perioden. Brendan Gallagher, Sergei Gontjar och P.K Subban såg till att Canadiens hade en 3-2-ledning inför slutakten, men då vände alltså Chicago tillbaka.

Jonathan Toews satte 3-3, innan Saad alltså avgjorde.
– Att ha ledningen mot det här laget på bortaplan säger en hel del om oss, men det finns ju en anledning till varför de är ett av ligans bästa lag år efter år. Det känns bra att vi gav dem en rejäl match, men i slutändan är det ju poängen man vill åt, sa Montréals Max Pacioretty efter förlusten.

Ur svensk synvinkel var det också en ganska trevlig match. Såväl Marcus Krüger som Joakim Nordström lämnade isen med en assistpoäng. För Krügers del var det säsongens fjärde passningspoäng, och för Nordströms del var det säsongens andra. David Rundblad hade också en bra match, och lämnade isen med plus två.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL