André Burakovsky.
Washington

”Burra” skickas till AHL: ”Kommer givetvis att bli spekulationer”

ANNONS

Han har haft svårt att få speltid i Washington Capitals och får som bekant inte spela i JVM. I stället skickas André Burakovsky till AHL för spel med farmarlaget Hershey Bears under helgen.
– Det kommer givetvis att bli en del spekulationer eftersom vi inte släppte honom till JVM fastän han är vår 13:e forward just nu, säger coachen Barry Trotz till Monumental Network.

Säsongen inleddes med en poängsuccé, men den senaste tiden har André Burakovsky har spelat NHL-hockey väldigt sporadiskt. Efter att ha varit petad i fem av de senaste sex matcherna väljer Washington Capitals att skicka ned honom till AHL, om än bara över helgen.
– Han måste spela. Planen är att han ska åka till Hershey och spela två matcher där och sedan komma tillbaka, säger coachen Barry Trotz till Monumental Network.

Burakovsky blev som bekant stoppad från JVM tidigare i veckan. Barry Trotz är medveten om att beslutet att inte släppa svensken i kombination med degraderingen till AHL kan skicka konstiga signaler till Juniorkronornas lagledning.
– Det kommer givetvis att bli en del spekulationer eftersom vi inte släppte honom till JVM fastän han är vår 13:e forward just nu. Men samtidigt har vi en del spelare som är skadade och vi har påssjukan i ligan, poängterar Trotz.
– Det finns många anledningar till att inte skicka i väg honom, men framför allt handlar det om att vi kan behöva honom längre fram. Skulle han ha åkt dit skulle vi inte ha kunnat använda honom förrän den sjätte (januari) och vi har många matcher under de närmaste två veckorna.

Trotz är också noggrann med att understryka att ett JVM säkerligen hade kunnat hjälpa Burakovsky i hans utveckling som spelare. För Capitals gäller det dock att tänka på vad som är bäst för klubben just nu, säger han.
– Det är en så pass bra turnering att jag inte tror att det skulle ha skadat att skicka dit honom. Man företräder sitt land i fantastiska hockeystäder, Toronto och Montréal, där turneringen hålls. Men vi ser honom som en NHL-spelare och han kommer att vara en Washington Capitals-spelare under en lång tid framöver.

André Burakovsky har skjutit fyra mål och noteras för 13 poäng på 26 matcher med Washington den här säsongen. På de elva senaste matcherna har det dck bara blivit en poäng i form av ett mål.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch