Ryan Nugent-Hopkins och Taylor Hall.
Nyheter

Edmonton bröt mardrömssviten – mot självaste mästarna

Efter nio raka förluster bröts i natt Edmontons mardrömssvit. Och det var inte mot vilka som helst den gjorde det. På andra sidan stod nämligen de regerande mästarna Los Angeles Kings.
– Det har inte sjunkit in ännu, sa coachen Todd Nelson till TSN.

Det vill sig inte för Edmonton i NHL, trots all den talang man har i truppen. Efter 15 förluster på 16 matcher sparkades coachen Dallas Eakins, och ersattes av Todd Nelson. Men det har knappast blivit det lyft som Edmonton hoppats på.

Nelson inledde nämligen med fem raka förluster, innan han i natt äntligen fick jubla över sin första seger som NHL-coach. Och segern kom alltså mot giganterna Los Angeles Kings, med två Stanley Cup-titlar på tre säsonger i bagaget.

Men det såg ut att kunna bli ännu en snöplig förlust för Edmonton. Man tog ledningen med 2-0 när draftettan Ryan Nugent-Hopkins överlistade Jonathan Quick i Kings-kassen, men tappade övertaget i den tredje perioden. Först satte Drew Doughty 2-1 med tio minuter kvar, och när klockan stod på 17:35 kvitterade Marian Gaborik för Los Angeles del.

Matchen gick till förlängning och straffar, och där blev Dave Perron matchvinnare och sköt Edmonton till sin blott andra seger de 22 senaste matcherna.
– Det känns fantastiskt bra, jag är inte ens säker på att det har sjunkit in ännu, sa coachen Todd Nelson och fortsatte:
– Det känns mer som en lättnad. Det är en lättnad för alla i klubben att få med sig en seger, och nu ska vi bygga vidare på det här resultatet.

Matt Hendricks öppnade Edmontons målskytte i matchen, och vid hans mål fanns Oscar Klefbom med i förarbetet. Svensken fick mest istid av alla, med sina 25:27, och poängen var hans blott andra på 15 matcher i NHL under säsongen.