Veckans Lag

Veckans Lag #15

Idag bjuder vi på årets allra första upplaga av Veckans Lag. Där listar vi de bästa spelarna och snackisarna från veckan som gick. Och bjuder dessutom på en DUBBEL ARMANIUS för att rivstarta upp det nya året.

Linus Fernström, Frölunda
Han släppte bara in ett mål på de två matcher han spelade under veckan. Han nollade Modo efter 22 räddningar och släppte sedan in ett mål på 17 skott mot Leksand. Låt gå att han inte hade två jättekämpiga matcher att tampas med.

Noah Welch, Växjö
En klippa i Växjöförsvaret och levererade ett mål och två assist i de två matcherna som spelades. Sköt det viktiga 1-1-målet i matchen mot Linköping i ett skede där Växjö inte hade varit det minsta bra fram till man fick det där fem-mot-tre-läget. Hade sedan frispelningen till Gustav Rydahls avgörande mål. Var dessutom 5-0 under veckan.

Emil Djuse, Modo (2)
Är en av de få som spelat bra för Modo under veckan. Får relativt stort förtroende i sin nya klubb och sköt också ett av få backmål under veckan när han gjorde matchens första mål mot Skellefteå. Var dessutom 2-1 under veckan trots att Modo var 3-8.

Erik Forssell, Skellefteå
Sköt ett hattrick mot Modo på två perioder, hans allra första i SHL. Det bidrog starkt till att man lyckades vända både matchen och den tunga mellandagssviten med tre raka förluster som man gick in till det nya året med. Gjorde totalt fyra poäng på de två matcherna under veckan.

Liam Reddox, Växjö (2)
Hade en stark vecka som i högsta grad bidrog till sex Växjö-poäng. Sköt det matchvinnande målet i 4-0-segern mot Brynäs och hade sedan två mål i 4-2-segern mot Linköping, varav ett i numerärt underläge som var hans tredje för säsongen.

Anton Bengtsson, HV71
Det går bra för Anton Bengtsson just nu. Hade bara gjort två mål i SHL före jul. Efter har det blivit fyra på tre matcher. Den senaste veckan gjorde han mål i både 2-1-segern mot Örebro och sköt sedan det matchvinnande 3-2-målet mot Luleå på söndagen.

Veckans

…utbrott: Erik Ersberg ville ha avblåst för att han fick en medspelares klubba i ansiktet samtidigt som Luleå hade målchans. Det fick han inte. Det slutade med att han slängde stöten – inte speciellt hårt – på domaren och får nog finna sig i att få en avstängning på nånstans mellan fyra och sex matcher.

…stjärna: Teemu Laine lyckades dra på sig 2+2 minuter för hög klubba 19.13 in på andra perioden. Han fick sedan en hakningsutvisning när han bara varit tillbaka på isen i 19 sekunder och blev så upprörd att han grinade till sig ytterligare en tvåa och satt alltså utvisad i åtta raka minuter inom loppet av åtta minuter och 19 sekunder.

…mest förvånande: Simon Bertilsson och Rhett Rakhshani slänger handskarna och stängs av i 2-3 matcher och folk går i taket för hur löjligt det är. Disciplinnämnden följer exakt samma praxis som man gjort i åtskilliga år. Slagsmål på det här sättet ger matchstraff och avstängning. Det vet vi om. Vi kan inte sitta och bli förvånade och upprörda varje gång det sker.

…statistik: Växjö har gjort 38 procent av alla de mål som gjorts i numerärt underläge i SHL den här säsongen. Man har gjort åtta av 21. Liam Reddox har ensam svarat för tre – fler något av övriga elva lag mäktat med totalt.

…värvningar: Det har varit en hel del sådana under veckan som gick. Blir kanske än mer vad det lider nu när vi är tre och en halv vecka från övergångsstoppet. Luleå värvade Victor Ekarv, Växjö plockade på sig två underpresterande nordamerikaner i form av Josh Hennessy och Jeff Tambellini som man hoppas kunna få snurr på och Skellefteå slog på störst av alla och värvade Janne Pesonen som presterat ganska likvärdigt med hur han levererat under alla sina år i KHL.