EN VAN SYN. Skellefteåspelarna fick jubla sju gånger om under kvällen.Foto: Bildbyrån

Brynäs hade vunnit tre av sina fyra senaste matcher, och Skellefteå spelade match så sent som igår kväll. Trots det var svenska mästarna fullständigt överlägsna, och vann bortamötet med 7-2 efter att ha haft 5-0 redan efter den första perioden.
– Det är fruktansvärt, vi faller ihop som ett korthus, sa lagkaptenen Niclas Andersén efter den första perioden.

Det såg länge ut som att Brynäs skulle åka på sin värsta hemmaförlust under hela 2000-talet (två 7-1-förluster mot Färjestad var det tidigare rekordet) när Skellefteå kom på besök till Gavlerinken idag. Redan efter 20 minuter var matchen avgjord, då hade nämligen Skellefteå överlistat Bernhard Starkbaum fyra gånger, och den debuterande Emil Kruse en gång.

5-0 efter en period där Skellefteå körde över Brynäs totalt, åtminstone efter 1-0-målet som kaptenen Erik Forssell sköt efter 7:40.
– Jag tycker matchen står och väger lite i början, men sen får vi 1-0 och då tar vi tag i matchen. Det är klart det är bra att ha 5-0 efter en period, sa tvåmålsskytten Adam Pettersson till CMore.

Brynäs lagkapten Niclas Andersén tvingades återigen stå och förklara en genomklappning från sitt lag.
– Det är bara att kolla på resultatet… Det är fruktansvärt. När de får 1-0 är det som ett korthus som faller, sa han till CMore.

Den andra perioden blev något jämnare, och Brynäs reducerade till och med till 5-1 genom Bill Sweatt. Tidigare Brynässpelaren Daniel Widing såg dock till att ge Skellefteå segern även i den andra perioden, genom att göra två mål i slutminuterna.
– Det studsar vår väg idag. Det är lite turliga mål som gör att vi drar ifrån, helt klart, sa han innan han medgav att han tyckte lite synd om sina gamla lagkamrater:
– Det är klart man lider med Brynäs. Jag har härliga minnen härifrån med SM-guld och…min karriär tog ju fart här kan man säga.

I slutperioden reducerade Tim Wallace för Brynäs del. Ett mål som innebar att Brynäs bottenreesultat under 2000-talet alltjämt är 1-7. Skellefteås resterande mål gjordes av John Norman och Axel Holmström.