DoggeFoto: All Over Press

Det blir spel i tyska Köln för tidigare NHL-backen Douglas Murray. Idag fick han efter en tids provspel positivt besked.
– Douglas har imponerat på oss med sin närvaro på och utanför isen, säger klubbens VD Peter Schönberger i ett pressmeddelande.

Efter att ha ratats av Djurgården valde Douglas Murray att åka till och provspela om fjolårsfinalisternas sista utlänningsplats.
Han vann den till slut och skrev idag kontrakt med klubben.
– Douglas har imponerat på oss med sin närvaro på och utanför isen. Med sin erfarenhet kan han säkert hjälpa oss i kampen om slutspelsplatserna, säger klubbens VD Peter Schönberger.

34-åringen har bortsett från lockouten spelat i Nordamerika sedan 1997 och har gjort 518 NHL-matcher för San José, Pittsburgh och Montréal.
Nu förväntas han debutera för Köln när man möter Mannheim på torsdag.

Köln ligger på tionde plats i DEL just nu och har bara en poängs marginal ner till Krefeld närmast under socialslutspelsplatserna.
– Doug är en stor, stark spelare som kommer med en hel del erfarenhet. Han spelar faktiskt i en annan liga, säger lagets svenske coach Niklas Sundblad och menar inte att han bokstavligen spelar i en annan liga.

I Köln spelar Daniel Tjärnqvist, Andreas Holmqvist och Andreas Falk sedan tidigare.