Jonas Ahnelöv

Kaptenen avgjorde – Modos hemska förlustsvit är över: ”Var som att vinna en SM-final”

Nio matcher i rad slutade med förlust för Modo. Men man undvek att komma upp i tvåsiffrigt. Örnsködsviks stolthet fick med sig två poäng från mötet med Djurgården, efter att kaptenen Jonas Ahnelöv avgjort i förlängning.
– Det är som att vinna en SM-final, sa han rubrikvänligt till CMore.

Efter sju sorger, åtta bedrövelser och nio förluster vet nu Modo hur det känns att vinna igen. Trots att man återigen tappade en ledning i slutminuterna lyckades man omgruppera, och vinna i den förlängning som uppstod i hemmamötet med Djurgården.

Men det stannade alltså vid två poäng. När Niklas Nordgren sköt 2-1 till Modo  med bara tre minuter kvar såg det ut att bli en seger efter full tid för Modo, men när Djurgårdens debutant Damien Fleury kvitterade med mindre än minuten kvar innebar det att det i stället skulle bli en förlängning. Fleury sköt även Djurgårdens första mål i matchen, och fick således en drömåterkomst till den svenska ishockeyn.
– Den svenska hockeyn är exakt som jag väntade mig. Det är kul att spela med de här grabbarna, sa han efter sitt första mål.

Och när Modo väl lyckades vinna en match var det, symboliskt nog, kaptenen Jonas Ahnelöv som klev fram och avgjorde. I spel tre mot tre snärtade han in avgörandet bakom Djurgårdens Mikael Tellqvist, och vild glädje utbröt i hemmalaget.
– Det är som att vinna en SM-final. Det är mycket glädje just nu, och det var jäkligt skönt att vi fick vinna, sa matchvinnaren till CMore.

Noterbart från matchen var också att Per-Åge Skröder sköt sitt 250:e mål i SHL, och blev med det fjärde spelare att nå upp i den respektabla siffran. L-G Pettersson, Håkan Loob och Magnus Wernblom är de övriga spelarna som nått halvvägs till 500. För Skröders del var målet också ett slut på en lång måltorka.
– Jag är mer orolig för att vi inte vinner än att jag inte gör mål. Men att vi förlorar har väl att göra med att jag inte gjort mål också, sa norrmannen efter första perioden.

Modo har nio poäng upp till Leksand och Brynäs, och 17 upp till Djurgården.