BÄST NÄR DET GÄLLER. Ted Brithén visade än en gång klassen när han sänkte Modo.
SHL

Kaptenen klev fram när det bäst behövdes

ANNONS

I 60 minuter pressade HV71 på hemma mot tabelljumbon Modo utan att få utdelning. En storspelande Adam Reídeborn stoppade allt och tog matchen till övertid. Väl där klev dock hemmalagets lagkapten, Ted Brithén, fram och iklädde sig hjälterollen.
– Spelar vi så här har vi en bra chans att undvika kval, säger Reideborn efter att Modo tagit poäng för andra matchen i rad.

Modo är redan uträknat av de flesta den här SHL-säsongen och det finns inte mycket som talar för att laget ska kunna undvika ett nedflyttningskval. En av få ljusglimtar som skänker hopp till Örnsköldsvik är dock Adam Reideborn. 23-åringen hjälpte Modo till en seger mot Djurgården i torsdags och var på sitt bästa spelhumör på nytt i dagens möte med HV71.

Jönköpingslaget hade nämligen ett ganska bastant grepp om spelet i mötet med tabelljumbon, men utan att lyckas hitta en väg förbi den storspelande Modomålvakten. Reideborn svarade för den ena jätteparaden efter den andra och spikade igen under 60 minuter.

ÖNERUD BRÄNDE CHANSEN ATT SÄNKA SITT GAMLA LAG

Med drygt två minuter kvar att spela hade också den förre HV-forwarden Simon Önerud chansen att bli hjälte för gästerna. Bättre än ett skott i stolpen lyckades dock inte smålänningen åstadkomma i friläget mot Gustaf Wesslau och därför gick matchen till övertid.

Väl där orkade heller inte Adam Reideborn stå emot. När han som bäst behövdes klev HV-kaptenen Ted Brithén fram och sköt två poäng till hemmalaget. Poäng som kan bli oerhört viktiga i kampen om topplaceringarna. För Modos del var det samtidigt positivt att man tog poäng för andra matchen i rad.
– Spelar vi så här har vi en bra chans att undvika kval, säger Reideborn till C More efter förlusten.
– Det är ganska lätt för mig att spela just nu. Försvarsspelet är mycket bättre än tidigare och vi täcker ut motståndarna till sidorna så jag får jobba fritt.

I och med dagens tvåpoängare återtog HV tredjeplatsen i tabellen från Linköping. Modo har fortsatt en lång väg att vandra och kommer ha minst tio poäng upp till säker mark när dagen är över.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM