MÄKTIGE MARTIN. Martin Johansson slog nytt SHL-rekord när han nätade för åttonde matchen i rad mot Linköping.

Mäktiga Martin skrev in sig i historieböckerna

Martin Johansson har tagit steget ut ur skuggan och skrivit in sig i historieböckerna. När Örebro besegrade Linköping slog den pånyttfödde forwarden rekord som den spelare som gjort mål i flest matcher i rad i SHL:s historia.
– Det hade jag inte den blekaste aning om, säger Johansson om sitt rekord efter att ha nätat för åttonde matchen i rad.

Efter att Jakub Vrána gett Linköping ledningen i den andra perioden var Örebro i stort behov av att lagets stjärnor skulle kliva fram och hjälpa laget från en fjärde raka förlust. Det var också precis vad de gjorde. På en retur efter skott från Daniel Viksten i slutperioden hittade närkingarnas målkung Martin Johansson rätt och blev i samma ögonblick historisk.

Det var nämligen åttonde matchen i rad som Johansson hittade nätmaskorna, något som ingen annan tidigare lyckats med sedan SHL började bokföra statistik på allvar 1997. Själv hade dock inte skåningen koll på att han blivit historisk.
– Det hade jag inte den blekaste aning om, säger en märkbart förvånad målspruta till C More efter matchen.

Johanssons mål gav också precis den energiboost som Örebro behövde. Endast dryga två minuter efter kvitteringen gav Daniel Viksten hemmalaget ledningen, fint framspelad av radarpolarna Johansson och Derek Ryan.
– Det känns som det studsar med lite grann nu och jag spelar med fantastiskt skickliga spelare i min kedja. Det är bara att tacka och ta emot, konstaterar Johansson.

Örebro vann till slut matchen med 3-2 sedan Anders Eriksson först satt ett elegant 3-1 och Jacob Micflikier sedan reducerat i slutminuten. I och med det bröt också närkingarna en tre matcher lång förlustsvit och skaffade sig lite marginal ner till Färjestad under slutspelsstrecket.