Agnes och Ethel Wilhelmsson.
SDHL 1

14-åriga tvillingparet levererade i Riksserien

ANNONS

Helgens stora förlorare i Riksserien var Leksand. Efter förluster mot AIK med 4-1 under lördagen och med 3-1 mot Linköping i eftermiddags har man nu tappat från en andraplats för ett par veckor sedan till att nu ligga fyra i Riksserien.

I AIK:s segermatch mot Leksand svarade tidigare Leksandsspelaren Fanny Rask för två mål, men det var landslagsmålvakten Minatsu Murase som var lagets stora matchvinnare. AIK följde upp segern mot Leksand med att slå bottenlaget Sundsvall hemma på Ritorp med 4-1. Louise Nordberg-Tenglin gjorde två av målen för AIK. Målskytt för Sundsvall var Maria Fuhrberg. Det här var lagets 16:e mål totalt på 23 matcher. Ida Winkler i Sundsvallsmålet svarade för en mycket stark insats.

Serieledande Linköping skrapade ihop 13-1 under helgens två matcher. När Leksand besegrades idag med 3-1 svarade Denise Altman för samtliga tre målen. Totalt har hon nu svarat för 21 mål. Värt att notera från matchen är att Leksand vann skotten med 33-19, men som vanligt svarade Kim Martin Hasson för ett stabilt spel i LHC-kassen. Det går ändå inte att bortse från tanken vad som kan hända i ett slutspel om Jens Nielsens tjejer får fart på målskyttet?

SDE Hockey förlorade båda mötena med Munksund/Skuthamn, 6-1 och 6-0 i Enebybergs Ishall norr om Stockholm. Munksunds Henriette Sletbak svarade för tre kassar i söndagens match. Men utropstecknet från matchen hittar vi ändå i SDE:s 1-5-mål. Målskytt: Agnes Wilhelmsson. Assist: Ethel Wilhelmsson och Sofia Axelsson. Det här var Agnes Wilhelmssons första mål för säsongen. Systern Ethel har tidigare svarat för ett mål. Det hör då till saken att tvillingsystrarna Wilhelmsson är födda år 2000 och är 14 år.

TÄTT OCH JÄMNT I GAVLERINKEN

– Håller det i sig och det fortsätter som det ska så kan jag tänka mig att vi har tjejernas motsvarighet till Sedinbröderna i laget, berättade lagets tränare Jonas Möller när jag träffade honom i höstas.

– Vi känner ju till Sedinarna väl och vi har precis som dom alltid spelat tillsammans i samma lag, men inte alltid i samma kedja, samtidigt som dom två är väldigt duktiga hockeyspelare, berättade Agnes Wilhelmsson då jag frågade tvillingsystrarna om vilka dom själva har haft som förebilder inom hockeyn då de växte upp.

Helgens målmässigt mest spännande matcher spelades i Gavlerinken där Brynäs och Modo möttes i ett dubbelmöte. Första matchen vanns av Modo med 3-0 sedan jättetalangen Sarah Berglind räddat 36 skott och hållit nollan. Eftermiddagens retur vann Brynäs med 2-1 efter straffar. Spelmålen gjordes av två landslagstjejer, för Modo Erika Grahm och Brynäs Lina Bäcklin. Brynäs franska spelare Betty Jouanny satte den matchavgörande straffen.
– Det blir en tråkig förlust på lördagen. Vi började matchen bra och hade läget att ta ledningen i matchen. Vi dippar lite och Modo kommer ikapp och får bra tryck på oss. Modo vinner matchen rättvist men vi är absolut inte långt efter, säger Brynäs assisterande tränare Madeleine Östling till klubbens hemsida och fortsätter:
– I dag tar vi tag i taktpinnen från start och styr spelet i första perioden. Modo gör en bra prestation när de gör sitt mål i andra perioden, inte så mycket att säga om det målet. Vi krigar något oerhört tillsammans och spelar ett uppoffrande spel. Sara Grahn bommar igen totalt och Betty Jouanny går in och avgör matchen med en riktigt snygg straff.

Linköping leder tabellen på 68 poäng, vilket är 18 poäng före tvåan AIK. Modo ligger trea på 44 poäng, Leksand fyra på 43. Därefter kommer Brynäs på 30 poäng och Munksund/Skuthamn med 29 poäng. Under strecket och avsågade från slutspel ligger SDE Hockey med nio poäng och Sundsvall med noll pinnar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch