San José

Melkerfebern är intakt – sänkte Chicago

Succén bara fortsätter för Melker Karlsson. I natt var det han som gick segrande ur striden mot bästa kompisen David Rundblad, när han sköt ett mål och passade fram till det andra i 2-0-segern.
– Jag bara åkte in på mål och så hamnade pucken där, sa ”Melkman” efter nya succén.

Melker Karlsson gjorde nio mål med Skellefteå i SHL under förra säsongen. Nu är han uppe i åtta under sin första NHL-säsong, på bara 21 matcher. I natt blev svensken stor matchvinnare för sitt San José i prestigemötet med bästa kompisen David Rundblad och hans Chicago.

Melker hade tre raka poänglösa matcher inför nattens drabbning, men den korta poängtorkan bröts redan fem minuter in i den första perioden när svensken satte 1-0 via en retur från nära håll. Backen Matt Irwin tog ett skott som målvakten Anti Raanta tappade, och där dök succérookien upp.
– Jag bara åkte mot mål, och så dök pucken upp där. Jag visste inte riktigt hur pucken gick in, utan jag trodde det var Pavelski som gjorde mål först.

Karlssons mål såg länge ut att bli matchens enda, men med en dryg minut kvar utökade Joe Thornton ledningen till 2-0 i tom kasse. Melker fick dock med sig en assistpoäng på målet, och står nu på 13 poäng under säsongen, efter att ha kastat sig och fått fram pucken till Thornton.
– Jag försökte bara hitta ett sätt att få fram pucken till honom, och det blev ju bra, sa ”The Melkman”.

Karlsson hamnade dock något i skuggan av målvakten Antti Niemi, som höll säsongens fjärde nolla efter att ha räddat 31 skott mot det stjärntäta Chicago. Han blev utsedd till matchens bästa spelare när San José tog sin tredje seger i rad.
– Han var anledningen till att vi förlorade idag. Håller man nollan är man isens kung. Han var väldigt bra idag, sa landsmannen Raanta.

David Rundblad då? Han matchades sparsamt i förlusten, och fick inte ens med sig elva minuters istid i förlusten. Niklas Hjalmarsson var den svensk som spelade mest, med sina dryga 19 minuter på isen.