Vegas

VIDEO: Här startar Las Vegas sin NHL-kampanj

ANNONS

Vill Las Vegas ha ett NHL-lag? Den frågan försöker affärsmannen Bill Foley få besvarad. Nu har han startat kampanjen Vegas Wants Hockey för att se hur stort intresset i staden är och samtidigt skapa mer surr kring sporten.
– 10 000 säsongsbiljetter är målet, säger Foley.

Las Vegas blir av allt att döma nästa stad som får ett NHL-lag. Affärsmannen Bill Foley är mannen som ligger bakom försöket att att etablera ett lag i spelstaden och ska vara villiga att betala 450 till 500 miljoner dollar – alltså runt fyra miljarder svenska kronor – för att det ska bli verklighet.

Men innan han och hans kollegor tar steget fullt ut och gör en formell ansökan hos ligan behöver man ta reda om det finns underlag att sälja tillräckligt med säsongsbiljetter för att få verksamheten att gå runt.

För att ta temperaturen på NHL-intresset har man därför dragit i gång kampanjen Vegas Wants Hockey med egen webbsida, Facebook-sida och reklamsnuttar för såväl radio som tv. Kampanjen startar officiellt den 10 februari, men redan i natt hade den första reklamvideo premiär på YouTube.
– Om vi säljer 10 000 säsongsbiljetter, då tror jag att vi har kommit långt i vår strävan att få hit ett lag. 10 000 är vår siffra, sade Bill Foley till USA Today härom veckan apropå målsättningen med kampanjen.

En arena med plats för 18 000 åskådare är redan under uppbyggnad inne i centrala Las Vegas. Den förväntas stå klar i april 2016. Enligt ryktet är det tidigast till säsongen 2016/17 som NHL kommer att välkomna nya expansionslag till ligan.

Även Québec City och Seattle har nämnts som tilltänkta platser för nya NHL-lag. Detsamma gäller ytterligare ett lag utanför Toronto, men där kommer Toronto Maple Leafs sannolikt att göra sitt yttersta för att hålla ryggen fri från konkurrens om sin marknad.

Senast NHL fick in expansionslag var säsongen 2000/01 då Columbus Blue Jackets och Minnesota Wild anslöt till NHL och gav ligan 30 lag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM