Jenni Asserholt.
SDHL 1

Landslagsstjärnans bakslag – borta från spel i sex veckor

Linköping vann seriefinalen mot AIK med 1-0 på onsdagen. Men det blev ingen lätt resa för de obesegrade serieledarna. Efter 60 spelade minuter stod det fortfarande 0-0. Detta sedan målvakterna Vendela Jonsson i LHC och Minatsu Murase i AIK hade bjudit på storspel.

AIK redde ut en tvåminutersutvisning på Louise Nordberg-Tenglin tidigt i förlängningen, men efter 2.54 avgjorde Kristina Vikdahl med sitt första mål för säsongen. Madelen Haug Hansen stod för framspelningen. Publiksiffran i seriefinalen: 107 betalande.

Linköpings landslagsstjärna Jenni Asserholt spelade inte på grund av en lårskada och blir borta resten av säsongen med LHC, men räknar med att vara tillbaka till VM i Malmö.
– Jag blir borta upp till sex veckor, berättar Asserholt för hockeysverige.se.

Modo hade inga större problem hemma i Fjällräven Center med Munksund/Skuthamn. Hemmalaget vann med 4-0 efter tre mål av Emma Nordin. Erika Grahm stod för assist vid samtliga fyra målen. Juniorlandslagsmålvakten Sarah Berglind häll nollan för hemmalaget.

Inför kvällens bästa publiksiffra, 138 åskådare, vann Brynäs i Gavlerinken mot SDE Hockey med 3-1. SDE tog ledningen i första perioden genom Karin Wenger. Brynäs höjde tempot i andra och tredje perioden och kunde vända och vinna med 3-1 efter två mål av Angelica Östlund och ett av Maja Wessling. Brynäs vann skotten med 59-21. Lovisa Berndtsson i SDE målet storspelade matchen igenom.