MÅLKAVALKAD. Örebro sköt nio mål på ett sargat HV71.
SHL

Utklassade och förnedrade – HV rasade ihop: ”Måste sluta tycka synd om oss själva”

ANNONS

Efter 0-5 och 1-4 i dubbelmötet med Frölunda föreföll det som om HV71 hade nått botten. Det hade man inte. I torsdagens bortamatch mot Örebro kom säsongens i särklass värsta stjärnsmäll: 2-9 i baken efter ett riktigt bottennapp.
– Vi måste sluta tycka synd om oss själva, sade en uppgiven Andreas Johansson, tränare för HV71, efter brakförlusten.

Vad HV71 än gjorde under landslagsuppehållet har det inte gynnat laget. 1-9 i dubbelmötet med Frölunda tidigt i veckan följdes på torsdagen upp av en monsterförlust i bortamötet med Örebro.

Hemmalaget vann med förkrossande 9-2 efter att poängkungen Derek Ryan (2+2) och Mikko Lehtonen (2+1) lett attacken. Örebro gick fram till 3-0 i första perioden och tvingade HV till ett målvaktsbyte i första periodpausen. Gustaf Wesslau hade inte heller någon lycka med sig mellan stolparna. Målen fortsatte nämligen att ramla in i HV71:s bur, mycket till följd av knasiga utvisningar och dåligt försvarsspel.
– Vi får oss en riktig utskåpning, men det gäller att kunna ta det här som en man och gå vidare. Jag tar absolut inte lätt på det här, men vi måste hitta ett sätt att lägga det bakom oss, äger HV-tränaren Andreas Johansson till C More och uttrycker sin besvikelse över lagets bristande disciplin.
– Utvisningarna vi tar är vårt eget fel. Det är onödiga hakningar och sådana där grejer som det inte finns någon anledning för oss att ta. Vi måste sluta tycka synd om oss själva, vi måste börja göra mer och prata mindre.

Derek Ryan tyckte från sitt perspektiv att det var en på många sätt osannolik match där allt föll på plats för Örebro.
– Det var en annorlunda upplevelse, en konstig match. Man är inte van att se så mycket mål i SHL, men det var givetvis kul att vara med om det. Jag hoppas att vi kan använda det här när vi går framåt, men vi måste hålla våra huvuden kalla och fortsätta jobba hårt, säger han.
– Det här var en sådan kväll där allt gick in. Vi fick i väg mycket puckar på mål och fick med oss både turstudsar och gjorde snygga mål. Allt gick vägen för oss och allt gick emot dem.

Örebros nye tjeckback Petr Zamorsky hade en riktigt bra första hemmamatch i Behrn Arena och svarade för både mål och assist. Tomas Skogs, Johan Wiklander, Marcus Weinstock och Johan Adolfsson kom också med i målprotokollet medan Jakub Krejcik, Martin Johansson, Jared Aulin och Ville Viitaluoma hade två assist vardera.

Jere Karalahti och Mattias Tedenby sköt HV71:s mål.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM