Anton Lander.
Nyheter

I sin femte NHL-match gjorde Jacob de la Rose sin första NHL-poäng. Det räckte inte för Montréal Canadiens. Det blev förlust i hemmamötet med Edmonton Oilers – sedan Anton Lander och Oscar Klefbom blivit övertidshjältar.
– Det finns ingen bättre känsla än att vinna i förlängningen efter en comeback, säger Lander till nhl.com efter säsongen tredje NHL-mål.

Jacob de la Rose hade lämnat isen poänglös i sina fyra första NHL-matcher med Montréal Canadiens. Men i natt var det dags för utdelning. När Canadiens tog ledningen med 1-0 i den första perioden av mötet med Edmonton Oilers slog de la Rose bort pucken från finländaren Iiro Pakarinens klubba. Det ledde till en spelvändning för Christian Thomas, son till tidigare NHL-forwarden Steve Thomas, som pricksköt sitt allra första NHL-mål över axeln på Viktor Fasth i Oilers kasse

Men trots att Canadiens hade ledningen med både 2-0 och 3-2 i matchen blev det förlust. Och detta mycket tack vare Edmontons svenskar.

STOPPADE PUCKEN FRÅN ATT GÅ IN I ÖPPET MÅL

Kvitteringen till 3-3 kom med 25 sekunder kvar att spela av den tredje perioden när Viktor Fasth hade ersatts av en extra utespelare. Ryan Nugent-Hopkins blev tvåmålsskytt när han kvitterade efter förarbete av Oscar Klefbom. Samme Klefbom som med en dryg minut kvar att spela hade stoppat ett skott från Tomas Plekanec från att gå in i öppen kasse.
– Det blev lite panik där. Om han hade skjutit direkt tror jag inte att jag hade hunnit stoppa pucken, men det gick vägen och jag är glad att Nugent-Hopkins plockade upp pucken och gjorde mål där, säger Klefbom till nhl.com.

Inte nog med det. I förlängningen bidrog Klefbom ännu mer till segern genom att spela fram Anton Lander till Oilers segermål.
– Det finns ingen bättre känsla än att vinna i förlängningen efter en comeback, så det här var en underbar seger, säger Lander.

Viktor Fasth stoppade 23 av 26 skott i kassen. Klefbom hade i sin tur mest speltid av alla Oilers utespelare, 26.25, medan Lander spelade 13.19. Jacob de la Rose spelade 11.41.

Montréal – Edmonton 3-4 (1-0, 1-2, 1-1, 0-1)