Hanna Lindqvist.
SDHL 1

Riksserien färdigspelad – så slutade det

Då var Riksserien säsongen 2014/15 färdigspelad. Linköping vann före AIK. Det innebär att de båda lagen är klara för semifinalspel. Leksand slutar trea, Modo fyra, Brynäs femma och MSSK sexa. De fyra lagen spelar om två matcher i semifinal medan SDE Hockey och Sundsvall får slåss via kvalspel för att behålla sin plats i Riksserien 2015/16.

Det var mycket nära att Linköping skulle åka på sin första förlust under lördagen när man spelade borta mot Brynäs. Trots att Brynäs ledde med 3-2 inför tredje perioden vände Linköping och vann med 4-3. Jessica Adolfsson blev matchvinnare för LHC.

Linköping vann också söndagens bortamatch mot SDE Hockey med 3-0 efter att Vendela Jonsson hållit nollan. Pernilla Winberg svarade för två av målen. SDE förlorade även lördagsmatchen, mot AIK, med 3-0 efter att Minatsu Murase spikat igen AIK-kassen.

Modo och Leksand möttes i ett dubbelmöte i Fjällräven Center. Leksand vann första mötet med 5-2. Hanna Lindqvist svarade för tre av målen för Leksand medan Erika Grahm gjorde båda Modos mål. Modo vann returmötet med 2-1 efter att Hanna Rylander avgjort med fyra minuter kvar av andra perioden.

Det andra dubbelmötet i helgen var mellan Munksund/Skuthamn och Sundsvall. Första mötet vann MSSK med 3-0 inför fina publiksiffran 256 åskådare. Maria Omberg höll nollan för hemmalaget. Emelie Jönsson gjorde två mål. Returen vann hemmalaget med 3-2. Sundsvalls Ida Winkler storspelade i målet och räddade 47 skott.

Helgens långkörare blev mötet mellan Brynäs och AIK. Matchen avgjordes efter 56 (!) straffar. Emmy Alasalmi avgjorde straffläggningen för AIK.

Vinnare av Riksseriens poängliga blev Linköpings Denise Altman med 24 mål och totalt 67 poäng på 28 matcher. Tvåa kom Pernilla Winberg, även hon från Linköping, 18 mål och totalt 44 poäng på 27 matcher. Poängmässigt bästa back blev Emma Eliasson från Munksund på 13 mål och 35 poäng på 27 matcher.

Målvaktsligan vanns av Kim Martin Hasson Linköping med en räddningsprocent på 95,6. Tvåa kom Minatsu Murase från AIK på 94,5 i räddningsprocent.