Eddie Läck.
Vancouver

I natt spelar Eddie inför sin fanclub från Norrtälje: ”Häftigt och imponerande”

ANNONS

Eddie Läck har hamnat i skuggan av Ryan Miller i Vancouver Canucks den här säsongen, men i natt är det den 27-årige svenskens tur att lysa. Och detta inför ögonen på en 25 personer stor fanclub från hemstaden Norrtälje.
– Jag snackade med några i gruppen och de berättade att de är uppe och ser varje match jag spelar. Det är häftig och imponerande, säger Eddie Läck till hockeysverige.se.

NEW YORK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är Eddie Läcks mamma Mia som har gjort sonens New York-vistelse speciell under Vancouver Canucks östkustturné. Mia Läck driver Freys resebyrå i Norrtälje och när hon började syna säsongens NHL-schema ringade hon snabbt in den gångna nattens match i New York och kommande natts tillställning i New Jersey.
– Hon mejlade mig och skrev att det vore skitkul att göra en sådan här resa. Jag gav klartecken och sa att jag skulle göra vad jag kan för att det bli bra, berättar Eddie Läck när hockeysverige.se.

Sagt och gjort. Mia Läck började ta in intresseanmälningar och plötsligt hade 25 personer från Norrtälje gett tummen upp för att åka till USA och följa Vancouver Canucks framfart under två matcher. Sällskapet från Uppland består av några som är bekanta med Eddie och hans mamma, men de flesta var för den svenske målvakten obekanta. Gemensamt för merparten av resenärerna är att de följt Eddie genom hela karriären, från Leksand vi Brynäs och AHL till NHL-spel i Vancouver.
– De brukar skriva ganska mycket om mig i tidningen där hemma. Jag snackade med några i gruppen och de berättade att de är uppe och ser varje match jag spelar. Det är häftig och imponerande med tanke på att tidsskillnaden till våra matcher på västkusten är ganska dålig, säger Eddie Läck som åt middag med gruppen i onsdags.

När mor och son Läck planerade de sista detaljerna inför resan fanns det ett orosmoln som gjorde sig påmint. Skulle Eddie verkligen bli kvar i Canucks?
– Vi var lite oroliga ett tag. Det var lite trejdsnack alldeles innan resan och vi sa att det värsta som skulle kunnat hända är att jag blir trejdad dagen innan de skulle komma, skrattar han.


Foto: All Over Press

”HADE LITE SVÅRT I BÖRJAN AV SÄSONGEN”

Någon trejd har det inte blivit än så länge i alla fall och i nattens match mot New Jersey Devils kommer Eddie Läck att vakta Canucks kasse. Ett glädjande besked han – och inte minst gruppen från Norrtälje – nåddes av i går.
– Skitkul! För deras skull nu när de har kommit hit för att titta på mig känns det riktigt kul att det blev så här. För min egen skull är det bara kul att få stå en match, ler han.

Efter att ha stått den större delen av Canucks matcher i fjol efter att klubben trejdat i väg Roberto Luongo till Florida Panthers har Eddie Läck befunnit sig i skuggan av sommarens storvärvning Ryan Miller den här säsongen. Inför mötet har Läck gjort 18 framträdanden.
– Jag hade lite svårt i början på den här säsongen att komma in i att jag inte skulle spela hela tiden och att det kan gå två-tre veckor mellan starterna, säger Eddie Läck.
– Men sedan början på november har det känts bättre. Jag har fokuserat på mitt och inte tänkt så mycket på allting runt omkring. Det har känts riktigt bra nu på slutet när jag har vunnit ett par matcher på rad också.

Så var det de där trejdryktena också. Ryan Miller sitter på ett treårskontrakt och i AHL väntar Jacob Markström på en ny chans efter fint spel i farmarlaget Utica Comets. Samtidigt har Eddie Läck bevisat att han håller för NHL-spel, vilket gör honom eftertraktad på marknaden. Själv försöker han ta alla spekulationer med ro
– Det är mer familj och vänner som påverkas av det. Jag försöker att inte tänka på det. När man väl spelar är man fokuserad på att stoppa pucken. Självklart är det en lite annorlunda situation, men ska jag vara ärlig har jag inte tänkt jättemycket på det.

I stället ligger allt fokus på att göra en bra match i natt – och ge fancluben från Norrtälje ett minne för livet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch