Omark, Hjalmarsson, Mårtensson och Ericsson
Nyheter

Svensk succéstart på KHL-slutspelet

De svenska spelarna hade en smakstart på KHL-slutspelet Gagarin Cup på på fredagskvällen. Tre av de fyra första slutspelsmålen gjordes av svenska spelare.

Tre av de fyra första målen som gjordes i KHL-slutspelet Gagarin Cup när den västra konferensen drog igång sina fyra åttondelsfinaler på fredagen.

• Simon Hjalmarsson satte 1-0 för CSKA redan efter sekunder mot Sotji
  • Martin Thörnberg gjorde 1-0 för Lokomotiv efter 66 sekunder mot Dinamo Moskva
  • Tony Mårtensson gjorde 2-0 för SKA efter fem minuter mot Torpedo

Thörnbergs mål räckte inte speciellt långt för Lokomotiv dock. Dinamo vände matchen och vann med 3-1. Matchen i sig är förstås lite extra betydelsefull för Dinamo, som efter två raka Gagarin Cup-titlar 2012 och 2013 skrällförlorade mot Lokomotiv i motsvarande matchserie för ett år sedan.
Staffan Kronwall hade mest istid av alla i matchen med 23.47.

SKA körde över Torpedo och vann med 6-3, efter att ha haft 6-1 efter två perioder.
Där styrde Jimmie Ericsson in 5-1-målet i numerärt överläge.

CSKA, som vann ligan, vann med med 3-0 efter att ha gjort de två sista målen i slutskedet av matchen, vilket gjorde Hjalmarsson till segerskytt. Han hade dessutom assist på Janne Muršaks 3-0-mål i tom kasse.
Lagets andra svensk, Andreas Engqvist, centrade lagets förstakedja med Aleksandr Radulov och Igor Grigorenko

Den fjärde matchen, mellan Jokerit och Dinamo Minsk såg ut att gå mot en stabil seger för Jokerit. Man hade 2-0 efter två perioder och Linus Omark hade levererat en läcker assist till Petr Koukals 2-0 innan Minsk hämtade upp.
Henrik Karlssons nolla sprack med nio minuter kvar och en och en halv minut före ordinarie tids slut kvitterade Charles Linglet.

I förlängningen dominerade Jokerit, bland annat hjälpta av ett över en och en halv minut långt fem mot tre. Men man lyckades inte överlista norrmannen Lars Haugen, som stoppade 47 skott i matchen, varav tretton under de tolv minuternas förlängning innan Matt Ellison avgjorde för gästerna med deras fjärde skott i förlängningen.

De fyra svenska målen kan ni se om ni klickar här. Omarks assist kommer däremot nedan.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL