Jubel efter 4-4
SHL

Frölunda kopplade greppet om andraplatsen: ”Vilken karaktär killarna visar”

ANNONS

Leksand är klara för kvalspel och Frölunda kopplade greppet om andraplatsen. Det blev utfallet av den svängiga matchen lagen emellan i Leksand där Frölunda vann med 5-4 efter straffar sedan man kvitterat med bara fyra sekunder kvar.
– Vilken karaktär killarna visar. Jag tycker att det är fantastiskt att vi kommer tillbaks. Det är en svår match att spela. Bra moral, säger tränaren Roger Rönnberg.

Frölunda kopplade ett litet grepp om andraplatsen i SHL efter att ha vunnit mot Leksand borta efter straffar i en svängig match med en galen avslutning av ordinarie tid.
Där kvitterade Anton Blidh med sitt andra mål för kvällen med 2.27 kvar för att halvminuten senare få se Linus Hultström göra 4-3 till Leksand.
Med fyra sekunder kvar kvitterade Andreas Johnson till 4-4 och ordnade fram en straffläggning som han själv blev enda målskytt i.

I och med att Växjö förlorade sin match mot Brynäs med 1-2 har Frölunda nu skaffat ett två poäng stort försprång ner till tredjeplatsen inför de två avslutande omgångarna där man möter Linköping hemma och Luleå borta.

Frölunda var utöver 3-4-underläget i underläge med 1-3 i matchen. Man fick dessutom ett par tunga utvisningar mot sig i andra perioden där Mathis Olimb åkte på en 2+2:a och Mats Rosseli Olsen fick matchstraff efter att ha tacklat/krockat/knuffat in Mattias Ritola mot båsdörröppningen så illa att Ritola blev skadad och fick avbryta matchen.
– Vilken karaktär killarna visar. Jag tycker att det är fantastiskt att vi kommer tillbaks. Det är en svår match att spela. Bra moral, säger tränaren Roger Rönnberg till C More.

Frölunda drabbades själva av en skada under matchen när Linus Fernström, målvakten, fick utgå med fyra och en halv minut kvar efter att ha krockat med Ryan Lasch och blev rullande på isen av smärta och hade svårt att stödja på ena benet när han leddes av isen.

För Leksands del innebar matchen att man definitivt är klara för kvalspel. Poängen innebar samtidigt att det är likaledes klart att man kommer att få spela mot det tredje och sista av lagen som kvalificerar sig till direktkvalmatcherna från playoffserien.
– Vi får förbereda oss så gott vi kan och hoppas att vi kan få en formtopp. Vi får ha respekt för den allsvenska motståndare vi får, säger Leksandstränaren Sjur Robert Nilsen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL