Rögle …
Rögle BK

Chockvändningen knäckte Malmö: ”Oerhört bra karaktär”

ANNONS

Jakob Liljas fula överfall på Jens Olsson satte tonen. Malmö tog kommandot, men orkade inte hålla i. 2-0 blev 2-5 när Rögle svarade för en remarkabel uppryckning och vann det skånska derbyt när slutspelserien inleddes.  
– Helt underbart. Det var på tiden vi vann här nere, säger tvåmålsskytten Christopher Liljewall till Viasat Hockey.

Det var heta känslor när Malmö och Rögle drabbade samman i första omgången av slutspelsserien. Känslorna gick rejält överstyr i slutet av första perioden när Rögles forward Jakob Lilja delade ut en brutal crosschecking i nacken på Malmös back Jens Olsson. Lilja fick ett matchstraff som senare uppgraderades till match penalty medan Olsson togs av isen på bår. En längre avstängning att vänta där.

Malmö utnyttjade det numerära överläget till att göra 1-0 efter att Tobias Ericsson smällt in ett slagskott bakom en skymd Lars Volden. Malmö fick även med sig 2-0 när Frederik Storm prickade in 2-0 i powerplay i den andra perioden. Där och då tycktes det som om hemmalaget hade bra kontroll över händelserna.

Men det kan svänga fort i hockey och det bevisade Rögle i kväll. Christopher Liljewalls reducering till 1-2, även den i powerplay, sent i tredje perioden blev den lilla vitaminboost som gästerna behövde för att vända på matchen. Efter halva tredje perioden kom först André Deveauxs kvittering, en laserstråle till skott i krysset bakom Niko Hovinen, och sedan Calle Roséns 3-2 efter en vunnen tekning av Jack Connolly. Malmö satsade på en extra utespelare för att kvittera, men fick ytterligare två mål i baken när Liljewall blev tvåmålsskytt och Jordan Smotherman fixade 5-2 kort därpå.

”VI HAR BARA TIO FORWARDS I TVÅ PERIODER”

– Helt underbart! Det var på tiden att vi vann härnere. Nu är det bara att bygga vidare på det här på lördag, säger Liljewall till Viasat Hockey.
– Vi har en oerhört bra karaktär i dag. Det är tufft i första perioden när Jakob Lilja får sitt matchstraff och Jesper Jensen blir skadad. Vi har bara tio forwards i två hela perioder, men vi spelar enkelt och det ger utdelning till slut.

För Malmö sved nederlaget ordentligt. Man hade goda chanser att skaffa sig en större ledning i matchen, men lyckades inte nypa dit chanserna.
– Vi har 2-0 och det är två och en halv minut kvar av andra perioden när vi tar en onödig utvisning (Eric Himelfarb) och ger dem energi. Sedan har vi friläge och träffar ribban i tredje perioden, så vi hade att ta det, men det är oss själva vi faller på, säger Malmös tränare Mats Lusth.

Jens Olssons hälsotillstånd hade Lusth ingen uppdatering om efter matchen, men enligt Johan ”Mr Madhawk” Svensson ska backen ha tagits till sjukhus för röntgen.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL