Oliver Kylington.Foto: Bildbyrån/Anna-Lena Bergqvist

Oliver Kylington har inte spelat SHL-hockey sedan slutet av oktober. Ikväll får han chansen igen i Färjestad när SHL rundas av med match borta mot Växjö för Färjestads del.
– Det känns som att jag börjar komma tillbaka till formen jag hade innan jag blev skadad, det är nog mycket tack vara att jag har tränat på hårt ett tag nu, säger han till Värmlands Folkblad.

Turerna kring Oliver Kylington har varit många under säsongen. Han inledde säsongen som självskriven i Färjestad. Började sedan tappa istid och lämnade klubben för AIK i början av november för att strax före transferfönstret stängde skickas tillbaka till Färjestad, där han sedan dess spelat J20-hockey, där han gjort tre mål och två assist på fem matcher sedan återkomsten till klubben.

Men ikväll gör den 17-årige backtalangen comeback i SHL och får, när Färjestad vilar en hel del spelare mot Växjö, chansen att spela sin första match sedan 30 november, då han hade två assist.
– Det känns som att jag börjar komma tillbaka till formen jag hade innan jag blev skadad, det är nog mycket tack vara att jag har tränat på hårt ett tag nu, säger Kylington till vf.se.

Kylington fick en skada strax före JVM, en skada som också tvingade honom att sent inpå turneringen kasta in handduken och avstå JVM-spel.
Att han, efter en turbulent säsong, fått se sitt namn sjunka på olika draftrankningar (på ISS senaste var han på 24:e plats), bryr han sig inte nämnvärt om.
– Draftlistorna går ju upp och ner varje månad, jag kollar inte på sånt och det är ingenting som påverkar mig heller. Jag kan bara påverka det jag gör på isen, det är det enda jag fokuserar på. Vad de där listorna säger från månad till månad bryr jag mig inte om, säger han.

Till matchen mot Växjö väljer Färjestad att vila bland andra Justin Pogge, Toni Rajala, Anssi Salmela och Milan Gulaš.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *