Patric Hörnqvist och Sidney Crosby myser.
Pittsburgh

Crosby om vad Hörnqvist bidrar med – utanför isen: ”Det är viktigt, vi behöver det”

ANNONS

Patric Hörnqvist har varit glödhet för Pittsburgh på slutet.
Nu hyllas han av megastjärnan Sidney Crosby – men inte bara för sina mål.
– Det verkar som han alltid har ett leende på läpparna. Det är viktigt, vi behöver det, säger Crosby till hockeysverige.se.

(LOS ANGELES/Hockeysverige.se)
Patric Hörnqvists första tid i Pittsburgh har blivit en hit. Skador har hållit honom till endast 52 spelade matcher, men han har ändå gjort 22+20. På slutet har han varit glödhet, med sju mål de senaste sju matcherna. I helgen fällde han först Anaheim genom att göra två mål i 5–0-segern mot Pacific-ledarna och följde sedan upp med att skjuta förlängningsavgörandet i 1–0-segern mot regerande mästarna Los Angeles.

Det är ganska roligt att heta Patric Hörnqvist och spela hockey just nu helt enkelt.
– Ja, det är klart. Det är det här man lever för. Man vill vinna och man vill bidra, och det är det vi har gjort på slutet. Det är klart det är roligt att göra mål, särskilt när vi vinner, säger Hörnqvist.

Hörnqvist hade i början på säsongens stor framgång när han spelade på megastjärnan Sidney Crosbys kant. Den senaste tiden har de två återförenats, med januaritillskottet David Perron som tredje länk.

Efter segern mot Los Angeles fick Crosby för hockeysverige.se berätta vad Hörnqvist bidrar med till laget.
– Han jobbar hårt och är riktigt tuff framför mål, det är där han gör skäl för sin lön. Men han har ett riktigt bra skott, något jag inte riktigt visste när han var i Nashville. Det är det, sättet han skjuter pucken på och att han tävlar hårt varje natt. Du vet vad du kommer få, han drar på sig uppmärksamhet, säger Crosby.

Hur är det att spela med honom?
– Det har varit bra. Det blev två nya kedjekamrater i honom och Perron och vi lär oss fortfarande, det är en process. Men sättet han spelar på är lätt att förstå och du vet vad du ska förvänta dig. Han går på mål och skapar utrymme.

Det är inte enbart i spelet på isen som Hörnqvist bidrar till Penguins framgång. Även vid sidan av isen bidrar han, enligt Crosby.
– Han ger mycket energi, det är en uppåt kille. Det verkar som han alltid har ett leende på läpparna. Det är viktigt, vi behöver det. Det är en lång säsong med toppar och dalar, men han bidrar med det varje dag.

Hörnqvist blir så klart glad av berömmet – men väljer att ta det med en nypa salt.
– Det är klart det är roligt att höra lovord från honom. Han är världens bästa spelare så det är klart det värmer när någon av hans kaliber säger så. Men samtidigt, vi är lagkompisar, så han är väl snäll.

Hörnqvist och Crosby har en tät dialog om deras spel tillsammans, något som Hörnqvist känner utvecklar honom.
– Vi går igenom byten. Vi kollar inte så mycket på andra matcher utan det man kan göra bättre. Han är fruktansvärt duktig på att se detaljer i spelet, han är ett geni där ute. Det är roligt att prata med honom, han har något att komma med efter varje byte och har lärt mig mycket.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games