Fredrik Pettersson-Wentzel kommer få söka efter en ny klubb då FBK väljer att inte behålla målvakten nästa säsong.
SHL

Färjestad kastar ut stjärntrion: ”Har inte alls levererat”

ANNONS

Färjestad missade slutspelet för första gången på 21 år. Shawn Lalonde och Jesper Jensen, nya för i år skeppas då ut under den storstädningen som följer efter fiaskot.

Förra året fick man hem Magnus Nygren från Nordamerika och han blev det självklara offensiva hotet från blålinjen som hjälpte laget att göra en stark avslutning på säsongen. Den här säsongen skulle man få klara sig utan den högerskjutande backens tjänster. I stället plockade man in Shawn Lalonde och Jesper Jensen som ersättare till publikfavoriten.

Efter bara en säsong i Färjestad tvingas duon nu bort eftersom klubben valt att inte utnyttja det optionsår som fanns i de båda backarnas kontrakt, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson till NWT.se.
– Shawn har inte alls levererat som vi hade hoppats på. Vi tog hit honom som en offensiv back, men det blev inte alls som vi hade tänkt oss, säger Leif Carlsson.

I samma veva bekräftar även sportchefen för tidningen att Fredrik Pettersson-Wentzel får söka sig efter en ny klubb. Att målvakten inte skulle få fortsätta i Färjestad nästa år är dock uppgifter som varit kända en längre stund, även om beslutet då inte var skrivit i sten. Men i och med att Leif Carlsson avslöjar klubbens intresse för den norske målvakten Lars Haugen, samt att man tittar på alternativa målvakter i AHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM