Tränarudon Madeleine Östling och Nanna Jansson får ett nytillskott.Foto: Brynäs IF

Henrik Orevik kliver av jobbet som coach för Brynäs inför kommande säsong. Orevik har tränat Brynäs under tre säsonger, men väljer nu alltså att lämna över det jobbet till assisterande tränaren Madeleine Östling. Ny assisterande tränare till Östling blir tidigare landslagsspelaren Nanna Jansson.
– Jag känner mig väldigt nöjd med den här lösningen, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs IF till klubbens hemsida.
– Det känns extra kittlande att för första gången i Brynäs IF:s historia knyta upp två tjejer som tränare för damlaget. De här tjejerna besitter var och en stor kompetens och kompletterar varandra fantastiskt bra. Vi säkerställer nu ett riktigt bra ledarskap för vårt damlag.

Brynäs blev utslagna i kvartsfinalen av Leksand den här säsongen, men har flera landslagsstjärnor i laget. Bland andra Sara Grahn, Lina Bäcklin och Anna Borgqvist.
– Vi har haft två tyngre år efter den generationsväxling vi gjort i laget, men, vi har byggt upp något nytt under dessa år, så nu har vi en bra grund att stå på, och det känns riktigt bra inför nästa säsong, säger Madeleine Östling till brynas.se.