• Publicerat 13 mars, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
DE NOMINERADE ÄR... Julius Hudacek, Joel Lassisnantti och Markus Svensson har nominerats till årets målvakt medan Jonas Junland, Tim Heed och Cory Murphy gör upp om priset som årets back.Foto: Bildbyrån

Den 27 april sänder genomförs SHL Awards. I dag presenterade C More finalisterna till priserna som går till årets målvakt och årets back under galan.

C More och SHL genomför den 27 april en Hockeygala där SHL-säsongen summeras och ligans bästa spelare får priser för sina insatser. Under fredagen meddelade C More vilka spelare som har nominerats till årets bästa målvakt respektive back.

NOMINERADE ÅRETS MÅLVAKT

Julius Hudacek – Örebro Hockey
Motivering från jurymedlem:
”Har lyft hela Örebro och leder den statistiken som jag tycker är viktigast – flest vinster. Är också en showman som lyfter hela ligan och sprider glädje.”

Joel Lassinantti – Luleå Hockey
Motivering från jurymedlem:
”Han har stått för ett stabilt spel genom hela säsongen och det är svårt att förstå att det är hans första år i SHL. Framtiden ser ljus ut och är utstakad mot de största ligorna i flera år framöver. Lassinantti är ett nytt exempel på att skolningen av svenska målvakter är på absoluta toppnivån.”

Markus Svensson – Skellefteå AIK
Motivering från jurymedlem:
”Håller en otroligt hög och jämn nivå med kapaciteten att göra avgörande räddningar när som helst i matcherna.”

NOMINERADE TILL ÅRETS BACK

Tim Heed – Skellefteå AIK
Motivering från jurymedlem:
”Spenderade i praktiken halva fjolårssäsongen och sommaren med att träna upp sin grundfysik – nu är han plötsligt seriens bäste offensive back. Beviset för alla att hårt arbete faktiskt lönar sig.”

Jonas Junland – Linköping HC
Motivering från jurymedlem:
”Det finns ett skäl till att Pär Mårts är förtjust i den här killen – och det är inte det mäktiga skägget. Uppträder så stabilt att han ensam skulle kunna ersätta försvarsindustrin som tillverkas i Linköping.”

Cory Murphy – Växjö Lakers
Motivering från jurymedlem:
”Backeleganten som aldrig sätter sig själv eller lagkamrater i problem. Bra första pass som gör att Växjö har en bra offensiv.”

Fotnot: Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 12 huvudtränare och lagkaptener samt av 24 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia.