Marcus Weinstock har precis slagit in 2-2-kvitteringenFoto: Bildbyrån

Växjö spelade ut Örebro i andra perioden och hade 2-0-ledning inför tredje i den första kvartsfinalen lagen emellan. När matchen var över hade Örebro vänt och vunnit med 3-2.
– Det är jätteroligt att komma tillbaks och spela. Jag kände mig jättepigg också, det är en sån här match man vill spela och det var kul att få göra mål också, säger matchvinnaren Daniel Viksten som missade de elva sista matcherna av SHL på grund av skada.

Efter två perioder var det inte speciellt mycket som talade för Örebro. Mer än möjligen saker som hade hänt tidigare. Klubben hade vänt ett 0-2-underläge tidigare och i en intervju med C More inför tredje perioden tryckte assisterande tränaren Johan Tornberg på just det.

I andra perioden prickade Sebastian Erixon och Rhett Rakhshani var sina kryss bakom Július Hudáček och Växjö såg ut att gå mot seger i den första kvartsfinalen.

Men sedan svarade Örebro för en mäktig vändning i tredje perioden, anförda av ett tidigt reduceringsmål från Johan Adolfsson.
– Vi blir alldeles för passiva. Vi blir stillastående, försöker spela på stillastående spelare och det straffar oss idag. Nu har vi en dag på oss att lära oss att fortsätta spela som i andra oavsett vad det står i matchen, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More.

MATCHVINNARE DIREKT EFTER SEX VECKORS FRÅNVARO

Det dröjde fram till närmare fyra och en halv minut återstod innan Örebro fick in kvitteringen. Marcus Weinstock kunde lite turligt få öppet mål efter backskott från Petr Zámorský i numerärt överläge.

När de flesta väntade på förlängning och bara 49 sekunder återstod så fullbordade Örebro den starka vändningen och det var en vacker historia bara det. Slutspelsdebuterande Daniel Viksten nöp till med en blixtsnabb handledare efter pass från Martin Johansson.
Viksten som missade de sista elva matcherna av SHL på grund av skada och inte hade spelat på runt en och en halv månad.
– Det är jätteroligt att komma tillbaks och spela. Jag kände mig jättepigg också, det är en sån här match man vill spela och det var kul att få göra mål också, säger Viksten.

– Vi var tvungna att köra allt i sista perioden och det tycker jag att vi gjorde också, säger Viksten som därmed blev historisk som den första spelaren att skjuta en slutspelsseger i hockey till Närke.