Patrik Nemeth.Foto: All Over Press

Han skar upp ett rejäl sår i armen, och skulle vara borta hela säsongen. Men efter en närmast mirakelsnabb återhämtning var Patrik Nemeth tillbaka i Dallas laguppställning redan den tredje mars.

Och i natt, i sin elfte match för säsongen, gjorde han också sin första NHL-poäng i den totalt nitton matcher långa NHL-karriären. JVM-hjälten från 2012 fanns med i förarbetet till Colton Sceviours 2-1-mål i 4-2-segern mot Washington. En seger som gör att Dallas alltjämt är med i slutspelsracet, med fem poäng upp till mästarna från Los Angeles.

Noterbart från matchen var också att André Burakovsky noterade en assistpoäng på Washingtons 4-2-reducering. Assisten var hans trettonde för säsongen.

En annan svensk back, som gjort betydligt fler poäng i NHL, levererade också under natten. Det handlar i vanlig ordning om glödheta Erik Karlsson, som i Ottawas viktiga 2-1-skräll på bortaplan mot Islanders, noterade en ny assistpoäng.

Karlsson tog ett skott som styrdes in av Kyle Turris, och betydde 2-0. Därmed har  svensken noterat nio poäng i sina åtta senaste matcher.

Mika Zibanejad hade en assistpoäng på Matt Puempels 1-0-mål. Tyler Kennedy sköt Islanders enda fullträff i förlusten.

Ottawa har, precis som Dallas, fem poäng upp till en slutspelsplats.

LÄS MER:
Svenskens mirakelcomeback: ”Har tur som spelar hockey”