SHL

HV surfar på framgångsvågen: ”Bättre än oss defensivt”

ANNONS

HV71 surfar vidare på sin framgångsvåg. Efter den briljanta avslutningen i Jönköping senast svarade laget för en ny stark insats när man gick fram till 2-1 i matcher mot Linköping efter 3-2 på bortais.
– HV var bättre defensivt än oss, säger LHC:s tränare Roger Melin till C More efter att ett par backmisstag öppnat för HV-segern i Saab Arena.

HV71 har hittat slutspelsformen. Efter att ha uppträtt ojämnt i slutspelets fem första perioder fann laget sig till rätta sent i söndagens hemmamöte med Linjköping i Kinnarps Arena och lyckades vända underläge 1-2 till seger 3-2 efter mål av Mattias Karlsson och Erik Christensen.

Vändningen i Jönköping gav energi. För det var ett taggat och inspirerat HV71 som gick ut och tog kommando i den tredje kvartsfinalen i Saab Arena på tisdagen. Anförda av energikedjan med Filip Sandberg, Anton Bengtsson och slutspelshete Andreas Jämtin satte gästerna sin prägel på matchen med hjälp av hårt arbete och uppoffrande spel.

Matchvinnaren från match två, Erik Christensen, öppnade målskyttet när han sent i den första perioden frispelades av Calle Ridderwall och skickade in ledningsmålet efter att LHC:s backduo Mattias Bäckman och Magnus Johansson irrat bort sig i försvarsspelet. LHC svarade när målkungen Broc Little kvitterade i powerplay i upptakten av andra perioden, men glädjen som det målet gav blev synnerligen kortvarig. Jere Karalahti, som blev bortgjord av Little vid 1-1, fångade upp Jonas Junlands rensning och dundrade in 2-1-pucken från backposition. Anton Bengtsson spädde sedan på till 3-1 efter att Andreas Jämtin banat väg med en fin uppåkning där han gjorde bort Daniel Rahimi.

”DERAS FÖRSVARSSPEL VAR BÄTTRE”

LHC skapade nerv i matchen sent omsider när Mattias Sjögren skickade in en reducering, men HV kunde trots vissa utvisningsbesvär i slutminuterna hålla undan och gå fram till 2-1 i matcher.
– De fick liv i matchen när de gjorde 2-3 tyvärr, men det var tur att vi kunde hålla undan för de hade varit svårt att inleda förlängningen med tre mot fem, säger HV-målvakten Gustaf Wesslau som gjorde en bra insats mellan sina stolpar.
– Det har varit ett par tuffa matcher här med mycket tacklingar och några spelare som har fått extra mycket tacklingar. Det är då det visar sig vilka som orkar mest.

Linköping tappade mycket i sitt tidigare så stabila försvarsspel. Individuella misstag av toppbackarna Junland, Rahimi, Bäckman och Johansson stod hemmalaget dyrt.
– Jag kan hålla med att HV var bättre än oss defensivt. Deras försvarsspel var bättre än vårt. Vi hade också svårare att skapa de heta målchanserna. De höll sin gameplan bättre än oss, säger LHC-tränaren Roger Melin.

Match fyra spelas i Jönköping på torsdag. Då är LHC pressat att vinna för att inte gräva ned sig i ett alltför djupt hål.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL