Anders Lindbäck.
Nyheter

Äntligen Lindbäck – storspelade och tog första segern i Buffalo

Efter sex segerlösa matcher kunde Anders Lindbäck jubla i natt. Svenskmålvakten slog nytt personbästa i antal räddningar i samma match, och överglänste Niklas Svedberg i Bostonkassen i 2-1-vinsten.
– Det är klart det känns bra, säger Lindbäck.

Anders Lindbäck har inte haft det lätt sedan han lämnade Nashville inför förra säsongen. I Tampa Bay misslyckades han helt när han fick chansen i slutspelet, då Ben Bishop blev skadad. I Dallas fortsatte den tunga perioden, och han trejdades därför till slagpåsen Buffalo Sabres.

De sex första matcherna i den nya klubben blev han segerlös, men i natt fick Anders Lindbäck till slut segerjubla även i Buffalo. Som om inte det vore nog var det hans blott tredje vinst på 17 matcher under säsongen.

Svensken storspelade i vinsten mot Boston. Han räddade 44 av 45 skott, och blev inte heller överlistad i någon av de tre straffar som följde efter att det stått 1-1 när övertidsklockan nått fem minuter. De 44 räddningarna var nytt personligt rekord för Buffalomålvakten, som utan tvivel överglänste Niklas Svedberg i motståndarkassen.
– Det är klart det känns bra, och jag måste säga att jag tycker att vi som lag förtjänar att vinna idag. Vi har jobbat stenhårt, och alla vet ju om vilken tuff situation vi är i. Jag blir imponerad över hur bra laget hanterar den här situationen, sa Lindbäck till nhl.com.

Loui Eriksson var den enda som överlistade den storspelande svensken. Fullträffen var Erikssons 18:e för säsongen. Han assisterades av Carl Söderberg.

Även formstarke Johan Larsson hamnade i poängprotokollet. Den formstarke svensken hade en assistpoäng på Rasmus Ristolainens 1-1-mål i den tredje perioden, och har på sina fem senaste matcher noterat 3+3.

Tyler Ennis avgjorde straffläggningen för slagpåsen Buffalos del.