OVÄNTAD MATCHVINNARE. Oscar Sundh var sist på pucken när LHC kvitterade serien mot HV71.
SHL

LHC tappade allt – och kvitterade mot HV: ”Rogers timeout gjuter mod i oss”

ANNONS

Segern såg ut att glida Linköping ur händerna. Då tog Roger Melin en timeout som gav omedelbar effekt. Söndagens stora målsumpare Oscar Sundh avgjorde och utjämnade serien mot HV71 till 2-2 i matcher.
– Rogers timeout gjuter mod i oss, säger backen Jonas Junland till C More efter 4-2-segern.

Efter två raka nederlag såg Linköping ut att ha hittat rätt i kvartsfinalserien mot HV71. I den fjärde kvarten i Jönköping tog laget ett tidigt kommando och fick dessutom utdelning från två spelare som har varit både kritiserade och ifrågasatta. Importstjärnorna Jacob Micflikier och Jeff Taffe sköt sina första mål i serien och gav gästerna en 2-0-ledning efter två perioder.

Micflikier sköt ett överraskande skott från högerhörnet som HV-målvkten Gustaf Wesslau lyckades styra in i den egna kassen. Det gav LHC 1-0 i första perioden.
– Han gillar att komma ut ur kassen så det gäller att skjuta allt på mål. Jag kommer att fortsätta ta många avslut mot honom, säger Micflikier till C More.

Poängligatvåan Taffe gjorde sedan 2-0 i numerärt överläge efter att Wesslau inte fått kontroll på ett direktskott från Micflikier. Det gav LHC ett utmärkt utgångsläge inför tredje perioden, men väl där svängde det blixtsnabbt.

EN VÄGVINNANDE TIMEOUT

HV tog över mer och mer och när Teemu Laine skrinnade sig fri och lyfte in 1-2 i numerärt överläge var LHC i gungning. Det dröjde nämligen bara ett par minuter innan Jere Karalahti elegant spelade fram Mattias Tedenby till dennes första slutspelsmål. 2-2 och panik i LHC? Inte alls. Rutinerade tränaren Roger Melin tog timeout och fick laget att samla ihop sig.
– Redan efter 2-1 börjar de skölja över oss för mycket. Vi hamnade inte i position och det gjorde att de fick klara målchanser som vi inte ville ha emot oss, säger Melin.
– Jag tänkte ta timeout innan 2-2, men nu när det blev mål kändes det rätt så att vi fick samla ihop oss.

Det funkade alldeles utmärkt. Det dröjde nämligen bara två minuter innan utdelningen kom. Kent McDonell snappade upp pucken i egen zon, fick gata längs högerkanten och serverade Oscar Sundh till det matchvinnande 3-2-målet. En gruvlig revansch för Sundh som missade öppet mål i senaste matchen i Kinnarps Arena och gick miste om att ge LHC chansen att ta en 3-1-ledning i en match man sedermera förlorade med 2-3.
– Vi blir lite avvaktande i tredje perioden och det kändes inte bra, men Rogers timeout gjuter mod i oss. Han sa: ”Skärp till er och spela som ni kan”. Det var extra härligt att få sätta 3-2 och vinna efter det, säger backen Jonas Junland som spelade fram Broc Little till det avslutande 4-2-målet i tom kasse.
– Mentalt var det här viktigt. Det svänger fort i serien och det här är jätteviktigt för oss och förhoppningsvis tungt för HV.

HV-tränaren Andreas Johansson tyckte att HV71 gjorde en oväntat blek insats.
– I de andra matcherna har vi kommit ut otroligt bra, tagit tag i matcherna och varit starka och bestämda. I dag var LHC starkare och det är inte förrän i tredje som vi spelar vår hockey, säger ”AJ” till C More.
– Det här var vår sämsta prestation i matchserien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch