Nichlas Hardt.
SHL

LHC satte Hardt mot hårt: ”Bättre än så här blir det inte”

ANNONS

Ett näst intill fullsatt Saab Arena. Då tog Linköping ett steg mot SM-semifinal. Nichlas Hardt blev matchvinnare när HV71 besegrades med 3-2 och gick fram till 3-2 i matcher.
– Det blir inte bättre än så här, säger danske Hardt till C More om atmosfären efter segermatchen.

Det har varit en synnerligen jämn och tajt serie mellan Linköping och HV71. Den femte matchen i Linköping på lördagen var inget undantag. Lagen följdes åt i två jämna perioder och det var först halvvägs in i slutperioden som danske forwarden Nichlas Hardt avgjorde tillställningen.

Efter att Mattias Sjögren brutit in på motståndarkassen spelade han fint fram pucken i sidled till Hardt som styrde in de matchvinnande 3-2-målet på bortre stolpen.
– Det var en jättefin passning från ”Sjöa” som satte rakt på bladet. Det blev mål och jubel och man blir bara glad, säger Nichlas Hardt till C More.
– Jag tycker att vi har spelat bra hela serien, spelat som vi avtalat innan matcherna. Alla gör sitt och därför vinner vi i dag och leder den här serien.

HV-tränaren Andreas Johansson var missnöjd med sekvensen som ledde till målet. Dels för att Kristofer Berglund blev luggad på pucken, dels för att Jere Karalahti blev passiv i försvarsarbetet.
– Det får inte hända. Två misstag på rad. Först fummel med pucken och sedan Jere ska mosa deras kille (Sjögren) framför mål. Det ska vara mos. Han ska köra rakt över honom, säger Johansson.

”VI ÄR VÄLDIGT TILLFREDSSTÄLLDA”

Saab Arena var näst intill fylld till sista stol. 8 443 åskådare bidrog till att göra atmosfären kring matchen riktigt bra efter att LHC-publiken tidigare kritiserats, både internt och externt, för att inte har fått till speciellt bra stämning på sina matcher.
– Det var härligt. Det blir inte bättre så här. Jag tycker att fansen har ställt upp hela säsongen, men i dag blev det extra tryck och det är bara härligt, säger Hardt.

Jonas Junland sköt LHC:s 1-0-mål och spelade fram till Jakub Vránas 2-1-mål. Just Vrána, som har skjutit tre mål i serien nu, var en av matchens stora förgrundsfigurer och låg bakom mycket offensivt för hemmalaget. Om målet säger han:
– Jag fick pass från ”JJ” och försökte fejka skott, sedan skrinnade jag in och sköt. Pucken styrdes i mål av deras spelare (David Petrasek), så jag hade lite tur, säger Vrána.
– Vi är väldigt tillfredsställda med matchen i dag.

Backen Chris Campoli sköt HV:s bägge mål. Nu väntar en nagelbitare i Jönköping på måndag där det avgörs om det blir en sjunde match i Linköping på onsdag eller om LHC avancerar till semifinal.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL