Erik Karlsson.
Toronto

Anförda av målvaktssensationen Andrew Hammond och lagkaptenen Erik Karlsson sätter Ottawa NHL i brand just nu. Mot Toronto kom Senators sjätte raka seger. Detta efter en uppvisning från lagets svenska backstjärna som med två poäng drog ifrån i toppen av backarnas poängliga.
– Vi ville mer än Toronto, säger Karlsson efter segern som för Ottawa närmare slutspel.

Andrew Hammond är fortfarande obesegrad efter ordinarie tid 14 starter in i sin NHL-karriär. I natt kom den 13:e segern, vilken också var Ottawas sjätte raka, i rivalmötet mot Toronto. För en gångs skull var det dock inte målvaktssensationen som stod i centrum, utan snarare Senators svenska lagkapten.

Erik Karlsson har varit i högform de senaste veckorna och visade på nytt sin klass mot Maple Leafs. Han sköt läckert 2-0, fint framspelad av Mika Zibanejad, i en snabb spelvändning i den första perioden och assisterade sedan Kyle Turris till det matchvinnande 4-3-målet i den andra.
– Förutom i den andra perioden tycker jag att vi spelar bättre än Toronto, säger Karlsson till nhl.com efter segern.
– Vi ville mer än dem. Vi gjorde det tufft för deras toppkedjor och de kunde inte riktigt skapa några heta chanser mot oss.

FÖRSTA MÅLET FÖR LINDSTRÖM OCH ERIXON

I och med sina två poäng drar Karlsson också ifrån i toppen av backarnas poängliga. Med sina 19 mål och 39 assist är han fyra pinnar före Pittsburghs Kris Letang. Dessutom gick svensken upp i delad ledning av målligan för backar med landsmannen Oliver Ekman Larsson i och med sin fullträff mot Maple Leafs.

I Toronto noterades såväl Joakim Lindström som Tim Erixon för sina första mål i sin nya klubb. Erixon spelade drygt 15 minuter och var +1 medan Lindström endast matchades drygt fem minuter i Maple Leafs fjärdekedja.

I och med segern har nu Ottawa endast en poäng upp till Boston på den sista slutspelsplatsen. Man har dessutom en match till godo på Bruins, som inte alls kan matcha Senators galet heta form just nu. Det kanadensiska huvudstadslaget har tagit poäng i 15 av sina senaste 16 matcher och har under denna period spelat in 29 av 32 möjliga poäng.

Ottawa – Toronto 5-3 (2-0, 2-3, 1-0)
Ottawa: Kyle Turris 2 (21) (Erik Karlsson), Mike Hoffman (25), Karlsson (19), Curtis Lazar (4).
Toronto: Joakim Lindström (4), Leo Komarov (8), Tim Erixon (2).

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL