Nils Andersson

Malmös oväntade Ovetjkin-kopia: ”Kul att kunna bjuda tillbaka”

Malmö har kvitterat till 2-2 i matcher i den minst sagt hetaste direktkvalmatchen mot Leksand. Man vann med 3-1 hemma i Malmö i den fjärde matchen. En match som Nils Andersson stängde med ett mål i ren Ovetjkin-klass.
– Jag har ju mött Oscar lite i Växjö och jag tror han visste att jag ville lägga över till backhand, så jag tror jag kom på det nånstans mitt i friläget där att jag nog inte kunde göra det, säger han om sitt solomål.

Malmö kvitterade till 2-2 i matcher när man slog Leksand hemma med 3-1 i den fjärde direktkvalmatchen lagen emellan i den glödheta matchserien.

Malmö fick en smakstart på matchen och avgjorde väl egentligen redan där och då. Jens Jakobs sköt 1-0 redan efter en minut med fin skymning från Christoffer Forsberg framför mål och därefter sköt Nicklas Jadeland 2-0 från backposition i PP tio minuter senare med Björn Svensson framför mål.

Leksand reducerade i andra perioden, men var ofta uddlösa framåt matchen igenom. Kanske inte så konstigt med tanke på att man saknade Jens Bergenström, Toni Kähkönen, Mattias Ritola och Johan Ryno som utgör fyra av lagets ganska få starka offensiva spelare.
– Det målet de gör är självmål. Vi har kontroll på situationen, säger Malmös Nils Andersson till Viasat.

Nils Andersson ja. Den skicklige backen som valde en fortsättning i HockeyAllsvenskan framspel spel i SHL för att han ville fortsätta ha en garanterad framskjuten roll och fortsätta sin utveckling. Han punkterade matchen med fem minuter kvar när han snappade upp en illa lagd passning till Daniel Josefsson när Leksand försökte skapa tryck.

”JAG TROR HAN VISSTE ATT JAG VILLE LÄGGA ÖVER PÅ BACKHAND”

Andersson trampade förbi Josefsson och blev fri in från högerläge med Oscar Alsenfelt och tryckte upp pucken i närmaste krysset. Något han absolut inte hade för avsikt att göra… egentligen.
– Jag har ju mött Oscar lite i Växjö och jag tror han visste att jag ville lägga över till backhand, så jag tror jag kom på det nånstans mitt i friläget där att jag nog inte kunde göra det, säger backstjärnan.

8 562 personer var på plats på matchen och skapade en bra atmosfär som föll Andersson i smaken.
– Det är fantastiskt. Det är kul att bjuda tillbaka.

I Malmölägret var tränaren Mats Lusth nöjd med kedjan som svarade för matchens första mål.
– Jag tycker Foppas (Christoffer Forsberg) kedja med Jakobs och Tjärna har hittat en bra form här nu. De var bästa kedja senast också, tycker jag: Det är kul att se.

I Leksand handlar, förstås, det mesta om att försöka lyckas få tillbaka så många av de saknade spelarna som möjligt till kommande matcher. Tränaren Sjur Robert Nilsen vet att Kähkönen är tillbaka efter avstängning och att Ritola är körd för resten av säsongen. I övrigt kan han bara hoppas.
– Vi hoppas på Bergen och hoppas på Ryno. Kähkönen är ju klar. Men det klart vi får mer spets och bredd.