• Publicerat 25 mars, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

http://shop.eliteprospects.com
collage Johan Tornberg, Pär Hellenberg och Greg Squires.Foto: Bildbyrån

Örebro Hockeys säsong tog slut för två dagar sedan. I eftermiddag kommer klubben att presentera förändringar på tränarsidan – och ett nyförvärv från Hockeyallsvenskan, uppger Nerikes Allehanda.

Klockan 14.00 i eftermiddag håller Örebro Hockey presskonferens om en rad förändringar som klubben kommer att genomföra till nästa säsong. Den första och mest uppseendeväckande ska enligt Nerikes Allehandas uppgifter vara att Kent Johansson lämnar uppdraget som huvudtränare för laget för att i stället få en roll som sportchef/manager i lagledningen.

I stället befordras den assisterande tränaren Johan Tornberg till ny tränare medan kompisen Pär Hellenberg ansluter från Västerås som ny assisterande tränare. Hellenberg, 50, har ett förflutet som målvakt i Västerås, men har nu arbetat som tränare på olika nivåer under en längre tid. Tornberg hade Hellenberg som assisterande tränare i Västerås J18-lag 2002–2005 och därefter i klubbens J20-lag 2005/06. Nu ser deras vägar åter ut att korsas. En annan ex-västeråsare som också hamnar i Örebros bås är tidigare backen Lars Ivarsson, som har haft hand om klubbens J20-lag den här säsongen, skriver NA.

På spelarfronten ska ett nyförvärv också presenteras, uppger NA. Det handlar om IK Oskarshamns amerikanske forward Greg Squires. 26-åringen värvades till den allsvenska klubben från tyska andraligan inför säsongen och svarade för 18 mål och 44 poäng på 51 matcher. Med det var han sexa i poängligan.

Annons: