Oscar Möller med flera
Nyheter

Oscar Möller matchvinnare för tredje matchen i rad

Oscar Möller är en av två glödheta svenskar i Ak Bars som har 2-0 i semifinalen mot Sibir just nu. Möller har avgjort tre raka matcher för Ak Bars och fem totalt i slutspelet – bara en spelare har avgjort fler matcher under ett och samma slutspel.

Oscar Möller gör nästan bara viktiga mål i slutspelet för sitt Ak Bars. Ikväll tog han köksvägen halvvarvet runt för att lägga in 2-0-målet i numerärt överläge i andra perioden mot Sibir när man vann andra raka semifinalen efter 2-1-seger på hemmaplan.

Det var tredje matchen i följd som Möller sköt segermålet. I sista kvartsfinalen satte han 1-0 när man vann med 2-0 och han gjorde samma sak i första semifinalen i förrgår.
Slutspelet inledde han dessutom med att avgöra de två första åttondelsfinalerna mot Avtomobilist i sudden death.

Med det är Möller den som tillsammans med Michail Anisin har svarat för näst flest matchavgörande mål i Gagarin Cup. Det anmärkningsvärda med Möllers andel GWG är att han ‘bara’ skjutit sju mål totalt i slutspelet, vilket ger en tredjeplats i skytteligan.

Sergej Moziakin toppar listan med de åtta GWG han hade under Magnitogorks resa mot guldet ifjol då han avgjorde åtta av de 16 matcher som krävdes för mästartiteln. Även han sköt GWG i tre raka matcher – två gånger om dessutom och med bara en match emellan de två sviterna.

Anders Nilsson och hans nolla då? Jo, den sprack med runt nio minuter kvar av matchen efter runt 160 minuter utan insläppt mål. Innan dess hade han en nolla på runt 178 minuter.

Semifinalspelet i Gagarin Cup har öppnat med dubbla hemmasegrar i de båda matchserierna. CSKA har 2-0 mot SKA i den andra semifinalen när matchserierna nu vänder över till dubbla matcher för lagen som ligger under.