http://shop.eliteprospects.com
Erik Karlsson Foto: All Over Press

Igår åkte man på en 5-1-förlust mot New York Rangers, och i natt föll Ottawa ihop igen. Mot självaste Toronto Maple Leafs tappade man 2-0 inför slutperioden, till en 4-3-förlust efter förlängning. Nu har man tappat sin slutspelsplats.
- En match pågår i 60 minuter. Du måste spela hela vägen, sa Ottawamålvakten Craig Anderson till nhl.com.

Ottawa har varit ligans hetaste lag sett till de 20 senaste matcherna, men nu har man åkt på två raka förluster. Storförlusten mot ligaledarna New York Rangers följdes upp en av oväntad sådan mot bottenlaget Toronto.

Succémålvakten Andrew Hammond var skadad, vilket medförde att Craig Anderson fick stå i Ottawas mål. Och i de två första perioderna såg han ut att kunna matcha Hammonds storspel. Ottawa hade 2-0 efter mål av Mark Stone och Curtis Lazar, och gick mot en stabil seger.

Men på nytt rasade laget närmast ihop. Toronto sköt tre mål i slutperioden, samtliga gjordes av Tyler Bozak. och fick matchen till förlängning. En förlängning där Eric Brewer blev sensationell matchvinnare för Torontos del.
– Vi gör många saker bra i de två första perioderna, men en match pågår i 60 minuter. Du måste hålla spelet uppe hela vägen. Vi gav deras bästa spelare alldeles för mycket tid och utrymme, och det var det som avgjorde, summerade Craig Anderson efter förlusten.

Tyler Bozak sköt alltså ett hattrick, och såg med det till att snygga till Torontos usla siffror i mars något. Man vann till slut tre av 14 matcher under månaden.
– Vi har inte haft studsarna med oss på slutet, så det var skönt att få det idag. Men det går inte att skylla på otur heller, för vi har inte spelat tillräckligt bra den senaste tiden. Förhoppningsvis kan vi fortsätta så här nu, och avsluta säsongen på ett bra sätt, sa tremålsskytten.

Erik Karlsson hade en assistpoäng i förlusten, och Joakim Lindström missade en straff för Torontos del.

För Ottawas del var förlusten tuff. Bostons seger mot New York Rangers gör att Bruins nu har den sista slutspelsplatsen i öst. Man är en poäng före Ottawa, som dock har en match mindre spelad. Senators har åtta matcher kvar innan slutspelet tar vid.

Toronto – Ottawa 4-3 (0-0, 0-2, 3-1, 1-0)
Toronto: Tyler Bozak x3 (22), Eric Brewer (2)
Ottawa: Mark Stone (19), Curtis Lazar (6), Kyle Turris (22)

Annons: